Други уписни рок за средњошколце

У току је други уписни рок за будуће средњошколце. 2300 ћака покушаће да упише неко од занимања у школама у којима је остало слободних места.

Ћаци сада морају да буду реалнији. Школе су данас објавиле списак свих слободних места, ученици сада испуњавају листе жеља, а коначан списак биће објављен 11.јула када је и упис.

Сва преостала места биће потпуно слободна за упис у средње школе. Иначе има 5000 места више него кандидата. Исто тако, сваке године око 6 000 ученика се изгуби у упису, односно одустане од даљег школовања, да би се, углавном после двадесете вратили као ванредни ученици. Ове године 80 одсто ученика уписало је школе које су навели као прве три жеље.

У Министарству просвете, још једном подсећају да је упис у средње школе бесплатан и да није потребно плаћати никакву надокнаду школама.

Иако је званични рок за завршетак уписа на факултете 15. јули, многи факултети уписаће будуће бруцоше до краја недеље.

Студенти који желе да упишу Пољопривредни факултет, а положили су пријемни испит на неком другом факултету Универзитета у Београду  хемију, математику, социологију, биологију или физику, моћи ће да предају молбу и документа данас и да се упишу 10. јула на одсек на којем има слободних места.

Како је један број ђака конкурисао на више факултета, или на више смерова једног факултета, прави број слободних места знаће се по завршетку овог уписног рока.

Повезане вести:

Списак слободних места

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво