Читај ми!

Беби дијагностикована СМА у Народном фронту, по хитном поступку добија лек

Републички фонд за здравствено осигурање обезбедиће лек за бебу којој је, у оквиру акционог плана неонаталног прегледа, дијагностикована спинална мишићна атрофија, како би терапија почела благовремено, рекла је за Танјуг директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић.

Универзитетска дечја клиника је у понедељак доставила захтев РФЗО-у за лечење бебе оболеле од спиналне мишићне атрофије (СМА), којој је болест дијагностикована у оквиру акционог плана неонаталног прегледа, који се од априла спроводи у Гинеколошко-акушерској клиници "Народни фронт".

"У року од 24 сата од доношења одлуке Комисије РФЗО за лечење ретких болести, чија је седница у току, РФЗО ће обезбедити лек са циљем благовременoг почетка терапије", рекла је директорка Фонда Сања Радојевић Шкодрић.

Додаје да је држава показала максималну спремност и посвећеност унапређивању процеса лечења оболелих од СМА.

"То укључује и обезбеђивање лечења бебама којима је дијагноза постављена по рођењу, најсавременијим терапијама и, што је најважније, у најкраћем временском року", објаснила је она.

Шкодрићева наводи да се терапија за лечење беба, којима је СМА дијагностикована по рођењу, и до сада одобравала по хитном поступку.

"СМА је тешка болест, која веома брзо напредује – због тога је неопходно започети лечење у најкраћем могућем року, упркос великим трошковима које терапије изискују", закључила је Шкодрићева.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара