Читај ми!

Спојен мост на Сави код Шапца

Нови мост на Сави код Шапца, у оквиру изградње ауто-пута Рума - Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, спојен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића. Поносан сам што Србија финансира сопствени развој и што и у условима велике кризе није прекинут ниједан велики пројекат, рекао је Вучић.

Вучић је, у обраћању новинарима, казао да је веома срећан што је за само две године завршен мост на Сави, што су спојене последњом бетонском коцком две обале код Шапца.

Најавио је да ће пут Рума-Шабац бити завршен за нешто више од годину дана, то јест у септембру.

Истакао је да је то велика ствар за Нови Сад, Београд, али пре свега за Мачву и читаво Подриње.

Подсетио је да су отворени радови на брзој саобраћајници Шабац-Лозница, код Лознице, која је боље урадила експропријацију од Шапца, где је било проблема у Штитару, па је морао да се промени пројекат.

Према његовим речима за две године и четири месеца требало би да се комплетно заврши та брза саобраћајница.

„Тиме Србија не би била више иста земља и Дрина ће бити много ближа. Да не говоримо о утицају на привреду", објаснио је Вучић.

Мост на Сави код Шапца, каже, је мало ремек дело.

"Нисам до сада гледао како се прави мост на такав начин. Увек сам се питао како приђу на дно реке са шиповима, а овде сам то видео техничко-технолошки", рекао је он.

Вучић је извођачу радова фирми "АзВирт", поручио да пожуре са радовима да материјал не би у међувремену био још скупљи.

Када се буде урадио пут Рума-Шабац остаје, посебно за целу Бачку битан, веома важан Фрушкогорски коридор, који се везује из Руме ка Новом Саду, са тунелима, мостом, рекао је он.

Вучић је казао да је пројекат пута Рума-Шабац финансиран из буџета, нашим новцем, без преоптерећења стопе јавног дуга.

"Поносан сам што финансирамо сопствени развој земље и градимо Србију и што у условима велике кризе нисмо прекинули ниједан велики пројекат", истакао је он.

Вучић је казао да је чуо од председника Египта да дневно најмање једном, а често два пута разговара са људима који граде путеве и пруге.

"Ако је неко мислио да сам досадан, тек ћу сада бити, јер је то најбољи начин да вршите пристисак не би ли се ствари урадили у року и пре рока", објаснио је он.

Вучић је указао да цене настављају да расту, да је струја достигла цену од 461 евро по мегават сату на берзи, што је 11,5 пута више него што плаћају наши грађани, а могу и привредници да виде колико малу цену плаћају.

Указао је да је гас достигао цену од 1.700 долара по хиљаду кубних метара.

Само је, додаје, нафта пала на 102 долара.

"Чим расте цена гаса, знате да ће и цена гвожђа, цемента, битумена расти и зато је важно да радимо што је могуће више и пре", истакао је он.

Вучић је честитао свима који су веровали да су промене могуће у начину нашег опхођења, да постављамо високе циљеве, да колико год подигнемо лествицу можемо да је прескочимо. 

Инвеститори траже ауто-путеве, градимо и у најтежим условима

Вучић напомиње да ће будући ауто-пут од Руме до Шапца заједно са новим мостом на Сави и брза саобраћајница Шабац - Лозница привући још пуно нових инвеститора у тај део Србије.

Одговарајући на питања новинара о значају тих саобраћајница, Вучић је рекао да веома важно да се гради и у тешким условима, јер без тога земља не може да напредује.

"То је страшно важно пошто то доноси веће плате и пензије, као и нова радна места. У Шабац и Лозницу ће због нових путева људи радије долазити и у друге околне општине", нагласио је председник.

Каже да су инвеститори који су дошли у Шабац и Лозницу као услов за своје инвестиције тражили да им власт обећа да ће ту бити изграђен ауто-пут и брза саобраћајница.

Хоће да им камион безбедно и што пре дође на дестинацију, додао је Вучић.

Истакао је да инфраструктурни пројекти омогућавају привредни раст, као и раст БДП-а земље, на основу чега држава и повећава плате и пензије.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво