Читај ми!

Угашени сви пожари који су избили због удара грома, десетине евакуисаних из поплављених објеката и возила

Сви пожари у Београду, Краљеву и Сјеници који су проузроковани ударом грома током јучерашњег невремена су угашени, саопштио је МУП. Није било повређених. Из поплављених објеката и возила ватрогасци су спасили 10 особа.

Припадници МУП-а су у поподневним и вечерњим сатима у уторак помагали су својим суграђанима, угроженим последицама снажног невремена које је погодило Србију.

Припадници Сектора за ванредне ситуације на територији целе земље имали су 91 интервенцију, од тога 20 пожара, од којих је већина била проузрокована ударом грома и то у Београду, Краљеву и Сјеници, саопштио је МУП.

Сви пожари су угашени, а повређених лица није било. Из поплављених објеката и возила ватрогасци су спасили 10 особа.

У свим интервенцијама било је ангажовано око 230 ватрогасаца спасилаца, 100 возила и 33 пумпе за црпљење воде.

Припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали су и на црпљењу воде из објеката у Београду, Крушевцу и Ивањици, а у току су интервенције у Крушевцу, Панчеву и Београду.

На санирању последица снажног невремена које је у погодило Београд било је ангажовано више од 160 полицијских службеника, из различитих организационих јединица Интервентне јединице, Полицијске бригаде, полицијских станица и ватрогасци спасиоци.

Из угрожених делова града, међу којима су најугроженији били Нови Београд, Бежанијска Коса и Земун, посебно насеља Плави хоризонти и Бачки Иловик евакуисано је више од 30 особа, од чега је само из Бачког Иловика евакуисано седам.

Полицијски службеници у свим деловима града помагали су својим суграђанима који су због водене бујице настале услед невремена остали у аутомобилима и аутобусима. Више од 100 особа извучено је из аутомобила и аутобуса, као и неколико аутобуса и око 50 аутомобила извучено је из воде.

Ватрогасци спасиоци у престоници су имали 78 интервенција, од чега је 18 било на гашењу пожара, изазваних претежно ударом грома.

Саша Пејаковић, заменик команданта батаљона у Полицијској бригади, рекао је да је највише грађана евакуисано и возила извучено у Булевару хероја са Кошара и на аутопуту код скретања за Плаве хоризонте.

Угашен пожар код Краљева

Шумски пожар који је јуче поподне у селу Слатина изнад Ушћа код Краљева изазвао удар грома, ликвидиран је.

"Ударио је из ведра неба, без кише, не пада ни сада, синоћ је само промицала, да је бар пала да све загаси", каже један од мештана Ушћа.

Притекли су у помоћ ватрогасцима, пуне им напртњаке водом, јер до пожаришта се само може пешице.

Данас откопавају ободе пожара и натапају их водом, јер су огромне наслаге траве и сувих борових иглица, које су лако запаљиве, рекли су за РТС у Одељењу за ванредне ситуације Краљева.

"Кишу не очекујемо ни данас, ведро је, имамо довољно људи, ликвидираћемо пожариште до краја дана", кажу у Одељењу за ванредне ситуације.

Удари грома запалили су 40 ари борове шуме, високо у брду села Слатина, далеко од првих кућа и насеља.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се