Батићево питање

Владан Батић пита представнике Владе и Радиодифузне агенције како је могуће да се на јавном сервису емитује наградна игра на срећу "РТС лицитација".

Председник Демохришћанске странке Србије (ДХСС) Владан Батић упитао је представнике Владе Србије и Радиодифузне агенције како је могуће да се на јавном сервису емитује наградна игра на срећу "РТС лицитација", коју је оценио "као коцкање и супротност смислу јавног сервиса".

"У питању је класична игра на срећу односно коцка и на тај начин јавни сервис који није комерцијална телевизија промовише коцку ваљда као саставни део свог образовног програма. ДХСС пита Владу односно министра културе и РРА како је то могуће и зашто се то толерише", наводи се у саопштењу Батића, које преноси агенција Бета.

Батић је у саопштењу најавио да ће то питање поставити и у Скупштини Србије, уз захтев да одмах престане емитовање те емисије.

Од 7. септембра прошле године сваког дана РТС емитује емисију чији је приређивач Народна лутрија Србије и у којој гледаоци путем СМС порука погађађају број као "најнижу јединствену понуду", а награда је аутомобил "Пунто".

Цена СМС поруке је 62 динара од чега су 12 динара трошкови Телекома, а 50 динара остаје организаторима, каже се у саопштењу.

ДХСС тражи одговоре, уз молбу компанији Телеком да помогне, и да одговори на питања колико је новца наплаћено до сада, колико је од наплаћене суме исплаћено добитницима, а колико РТС-у.

"У питању су милионске суме, али је од материјалне користи несумњиво већа штета што се промовише коцка на јавном сервису. Многи лаковерни грађани су дошли до просјачког штапа шаљући СМС поруке, а јавили су се и први овисници ове наградне игре, па је читава ситуација трагикомична", наводи се у саопштењу.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво