Читај ми!

Ванредна одбрана од поплава у Ужицу и Чачку, невреме оштетило путеве и мостовe

Због обилних падавина уведена је ванредна одбрана од поплава у Ужицу и Чачку. Дошло је до наглог пораста водостаја на рекама Ђетињи и Скрапежу са тенденцијом даљег раста. Претходне ноћи на подручју општина Горњи Милановац, Чачак и Пожега причињена је штета на инфраструктури.

На реци Ђетињи у Ужицу и у чачанским градским бранама "Врутци" и Градска брана на водној јединици "Западна Морава - Чачак" уведена је ванредна одбрана од поплава због актуелне хидролошке ситуације услед обилних падавина, саопштило је Јавно водопривредно предузеће "Србијаводе".

Услед обилних падавина интезитета преко 70 милиметара року од 12 сати, према информацијама локалних станица дошло је до наглог пораста водостаја на рекама Ђетињи и Скрапежу са тенденцијом даљег раста и засићености тла. 

Огромна количина падавина која се јуче за кратко време сручила у појединим деловима Србије, изазвала је бујичне поплаве које су нанеле штете, пре свега на путној инфраструктури. Пало је између 30 и 60 литара кише по квадратном метру. 

Јака киша падала је на подручју Београда, Ужица, Златибора, Ариља, Ивањице, Лучана, Горњег Милановца, Чачка, Пожеге. 

Услед обилних падавина претходне ноћи на подручју општина Горњи Милановац, Чачак и Пожега, причињена је штета на инфраструктури. 

Река Каменица оштетила је мост у Богданици, однела је пут према неколико домаћинстава у Мршељима, која су тренутно одсечена.

Житељи тих крајева кажу да је плавила и куће, што се може и видети на фотографији. Оштећени су бројни некатегорисани путеви.

Због обилних падавина, синоћ око три сата река Каменица се излила из корита. У поткабларском селу Јанчићу бујица је оштетила путеве. Поплављени су воћњаци и викендице уз реку.

Мост на реци Чемерници који повезује месне заједнице Миоковци и Горњу Горевницу урушио се и саобраћај је у прекиду.

Сви мештани месних заједница чији су објекти поплављени могу поднети захтеве за помоћ на шалтеру писарнице Градске управе града Чачка.

Ватрогасци су јутрос око шест часова евакуисали жену и двоје деце у селу Пријевор. 

Током ноћи, ватрогасци Ужица и Чајетине евакуисали су 22 особе из апартманског комплекса купалишта "Златиборска језера", на путу за Семегњево, који је поплавио поток.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво