"Робна кућа" на РТС-у

Нови пројекат Радио-телевизије Србије, серија која се бави феноменима популарне културе настале на овим просторима и људима са којима се живело, смејало, љутило на цео свет. “Робна кућа - За некога све, за сваког понешто” је прича о колективној историји, упакованој у документацију о догађајима који су исписали њене странице. Сваке суботе од 7. марта, на првом програму РТС-а.

"Робна кућа - За некога све, за сваког понешто" је серија која се бави најбитнијим феноменима популарне културе настале на овим просторима, од првих уплива западне културе почетком 50-тих година на фестивалима забавне музике, до новог таласа, од партизанских спектакала до комедија Душка Ковачевића и освајања Купа шампиона, речено је на пројекцији прве две епизоде овог серијала, одржаној у београдском биоскопу "Балкан".

Гледаоци ће имати прилику да поново чују и виде људе који ће у више од 150 интервјуа снимљених у Београду, Љубљани, Сплиту, Загребу, причати о својим подвизима, падовима, о смеху, заједничком животу, љутњи на цео свет.

"Овај нови пројекат РТС-а нема толико везе са ЈУ носталгијом, то је пре свега део наше колективне историје, део једног времена и људи који су га представљали. Независно од имена државе и народа, ово је свакако још један од показатеља квалитета програма наше куће", каже за Интернет портал РТС-а Сандра Шуша, уредник Редакције забавног програма.

На пројекцији прве две епизоде представљен је партизански филм, као једна од карика које чине ову серију, и као један од најоригиналнијих производа наше културе.

То је прича о историји која се стварала у брдима, онима који су носили браду а нису смели, о највећим именима светске кинематографије који су снимали на овим просторима, о филмском плакату који је по специјалној жељи редитеља Вељка Булајића урадио нико други до Пабло Пикасо, о Ричарду Бартону који је играо Тита и волео виски...

За некога све, за сваког понешто

Гледаоци ће, између осталог, сазнати и како се осећао Сале Ђорђевић док је гледао како лопта улази у кош на финалу у Истамбулу, која је певачица прва показала своје облине, да ли су "Отписани" заиста постојали, колико је тачно људи гледало "Валтер брани Сарајево" и шта о томе мисли Бата Живојиновић, која је најпродаванија плоча на овим просторима...

Првих десет од 29 епизода "Робне куће" бавиће се фудбалом и клупским успесима Звезде и Партизана, серијама као што су "Отписани" и "Вело Мисто", затим "Бијелим дугметом", Олимпијским играма у Сарајеву и култним филмским комедијама.

"Робна кућа - За некога све, за сваког понешто" је снимљена у продукцији РТС-а и "Абсинта", редитељ је Игор Стоименов, наратор глумац Никола Ђуричко, а емитоваће се сваке суботе од 7. марта на Првом програму РТС-а, од 17 часова.

У овом заиста занимљивом, за многе емотивном пројекту, између осталих учествују: Бата Живојиновић, Љубиша Самарџић, Драган Николић, Неда Арнерић, Воја Брајовић, Милена Дравић, Емир Кустурица, Дарко Рундек, Здравко Чолић, Лепа Брена, Драган Стојковић Пикси, Јова Радовановић, Горан Бреговић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи