Спречен транзит радиоактивног гвожђа

На железничкој станици у Димитовграду спречен транспорт радиоактивног гвожђа из Бугарске за Македонију. Реч је композицији у којој је у једном вагону идентификовано преко 50 тона радиоактивног гвожђа.

Републичка инспекција за заштиту животне средине спречила је транспорт гвожђа повећане радиоактивности.

Прегледом је утврђено да је јуче у 17.45 на железничку станицу у Димитровграду стигао теретни воз из Бугарске који превози отпадно гвожђе за Македонију.

Овлашћене стручне организације за мерење радиоактивности извршиле су инспекцију у шпедицији на станици у Димитровграду и утврдиле да се у једном од 14 вагона налази 54.300 килограма отпадног материјала повећане радиоактивности.

На основу истраге и Закона о заштити од јонизујућег зрачења, забрањен је транзит отпадног гвожђа и наложено се да се одмах врати испоручиоцу - фирми "Ропвотел стил" из Софије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи