Сувенири на Интернету

Сувенири знаменитих личности Србије могу се наћи на новом двојезичном интернет порталу. На том сајту представљене су фигуре Стефана Немање, Светог Саве, Карађорђа, кнеза Милоша, војводе Мишића и других историјских личности.

На новом редизајнираном двојезичном интернет порталу могу могу се наћи сувенири знаменитих личности Србије. Сајт је веома прегледан а сувенири су класификовани по врсти и цени.

Потенцијални купац отварањем странице која га занима може да добије комплетну информацију о томе које је величине сувенир, шта представља, од ког је материјала направљен, име аутора као и где се може пронаћи.

Један клик на категорију историјски сувенири одводи нас у уметничку радионицу "Предраг и Ненад" где се производе металне фигурице славних личности из српске историје, световне и духовне.

Уз сваку фигуру раде се и мале биографије, тако да свако ко купи сувенир има и причу о томе шта је купио, рекао је Ненад Миленковић. Он каже да се странци више везују за историјске личности него за војнике. 

Овде се серијски израђује 25 врсти фигура, Стефана Немање, Светог Саве, Карађорђа, кнеза Милоша Обреновића, војводе Живојина Мишића и других.

Сувенири имају све одлике савршених сувенира. Малих су димензије па се лако пакују, нису ломљиви, а коштају пет евра. На захтев купаца, раде се и специјалне поруџбине од квалитетнијих материјала и са више детаља, које су онда и скупље.

Накит са манастирском орнаментиком

За фигуре Уметничке радионице "Предраг и Ненад" постоји велико интересовање.

Предраг Димитријевић каже да су њихове муштерије неколико музеја у Србији, као и Министарство одбране.

На интенет порталу проналазимо и накит ауторке инспирисане манастирском орнаментиком.

Графички дизајнер Александра Митровић је рекла да је идеја потекла посматрањем средњовековне архитектуре, манастира између краја 13. и почетком 15. века.

"То су декоративни елементи који красе зидове српских манастира, а накит је интерпретација, а не копија тих украса", рекла је Митровић. 

Накит намењен широј продаји израђен је од посребљеног метала, а по поруџбини може се направити и од чистог сребра. Ауторка каже да су њени комади накита већ отишли у Јапан, северну и јужну Америку и многе европске земље.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво