Читај ми!

Саучешћа поводом смрти Оливера Антића: Србија остала без интелектуалца великог формата

Државни званичници упутили су саучешћа породици амбасадора Оливера Антића који је преминуо је у Лисабону од последица несрећног случаја.

Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић упутио је породици, поштоваоцима и пријатељима изразе искреног саучешћа.

"Веома ме је потресла вест о смрти Оливера Антића, нашег амбасадора у Португалији и једног од наших највећих правних стручњака. Имао сам задовољство и част да дуго и плодно сарађујем са професором Антићем, једним од оних људи који су своје огромно знање и искуство ставили у службу наших грађана и наше државе, као чин врхунског патриотизма. Изгубили смо једног од наших водећих правника и научника, као и врхунског дипломату, који је интересе своје земље заступао неуморно, зналачки и са страшћу", навео је Дачић.

Указао је да је Србија остала без интелектуалца великог формата и патриоте чији је рад обележио један важан период у њеној историји.

"Породици професора Антића, његовим пријатељима и генерацијама његових студената, као и целој нашој дипломатској служби упућујем изразе искреног саучешћа", навео је председник Народне скупштине.

Шеф португалске дипломатије Аугусто Сантош Силва изразио је саучешће министру спољних послова Николи Селаковићу, објавило је Министарство спољних послова на свом Твитер налогу.

Министар Сантош Силва позвао је телефоном шефа српске дипломатије Селаковића како би му изразио саучешће. 

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи