Читај ми!

Ступила на снагу одлука о помоћи младим паровима за куповину некретнина – ко има право да конкурише

Одлука и уредба о додели новчане помоћи за куповину прве некретнине по основу рођења детета, коју је донела Влада Србије, од данас је на снази. Тако ће свака мама, која је добила дете од почетка ове године и одлучи се за куповину стана или градњу куће, а нема некретнину добити од државе 20 одсто средстава.

Према подацима Републичког геодетског завода, само 25 процената кућа и станова у Србији у власништву је жена. Нова уредба Владе омогући ће мајкама деце рођене у овој години да купе некретнину на своје име уз субвенције до 20.000 евра.

Један од услова је да мајка заједно са партнером на дан подношења захтева има примања нижа од две просечне нето месечне зараде запослених у Србији.

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић каже да је то помоћ, али и подршка пре свега.

"Ја је пре свега видим као подршку свим женама да постану власнице својих непокретности, али са друге стране да буду и економски оснажене. Мислим да ћемо ми са овим наставити то је такође и знак да је држава успела да тако рационално послује и да рационално ради да може да има новца за све своје грађане и грађанке, а пре свега за оно што се зову услови родне равноправности и покушај да подржимо у нашој земљи пре свега жене", поручује Михаловићева.

Право на новчану помоћ при куповини прве некретнине имају мајке без обзира на то да ли су у брачној или ванбрачној заједници.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара