Читај ми!

Продужава се прелазни режим за фриленсере

У Палати Србије одржан је састанак Радне групе за припрему предлога којим се решава статус фриленсера. Члановима радне групе пренето је да је са удружењима фриленсера договорено да постојећи модел опорезивања настави да се примењује до ступања на снагу нових правила, саопштено је из Владе.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, постигнут је договор о продужењу прелазног режима, који даје додатни простор и временски период за припрему предлога нове регулативе, у чијој ће припреми учестовати све заинтересоване стране.

На данашњем састанку покушано је да се тачно дефинише појам "фриленсер" и како га најједноставније препознати у домаћем законодавству. Такође, било је речи и о законској регулативи ове делатности у земљама Европске уније, као и у земљама региона.

Радној групи прикључено је и треће удружење фриленсера, што значи да ову радну групу сада сачињавају три удружења фриленсера, као и представници владе, Министарства финансија, Пореске управе, Народне банке Србије и невладиног сектора.

Следећи састанак Радне групе за припрему предлога којим се решава статус фриленсера заказан је за петак, 26. новембар 2021. године, наглашено је у саопштењу.

Погачар: И наредне године неопорезиви део биће 530 евра

Председник Удружења радника на интернету Миран Погачар рекао је да је Влада Србије прихватила њихов захтев да се важећи порески третман за фриленсере примењује и наредне године.

Како је Погачар објаснио за Танјуг, то значи да неопорезиви месечни приход износити 530 евра, а не 18.300 динара.

Удружење радника на интернету затражило је раније од владе и надлежних министарстава да размотре и усвоје предлог решења за порески третман радника на интернету који приходе остварују радећи путем интернета за стране послодавце - да се продужи трајање важећег пореског модела на још две године.

 

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара