Ветеранима исплата дневница уз камату

Донете прве пресуде у корист ваљевских ветерана, учесника ратова деведесетих. Држава обавезна да им исплати дневнице са каматом. Ветерани позивају на решавање проблема дневница мимо судских спорова.

Општински суд у Ваљеву донео је прве пресуде у корист ратних ветерана, учесника ратова 1990.-тих, о исплати ратних дневница, рекао је данас председник ваљевског Удружења бораца ратова 1990-тих Љубомир Брадић.

Према овим пресудама, прихваћени су тужбени захтеви десетак ветерана против Републике Србије, која је обавезна да им исплати ратне дневнице уз припадајућу камату за време проведено у ратним операцијама, речено је на конференцији за новинаре.

Према процени Брадића, сваки од ветерана на које се пресуда односи ће, када се обрачунају камате, добити око пола милиона динара.

Брадић је оценио да те пресуде потврђују да су захтеви више од 2.000 резервиста из ваљевског краја, колико их је поднело тужбе Општинском суду за исплату ратних дневница, били оправдани.

Брадић је, међутим, додао да је даље вођење судских спорова са државом непотребно и да уместо губљења драгоценог времена и високих судских трошкова треба постићи договор како би се проблем ратних дневница регулисао мимо судских спорова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво