Подршка града спомен обележју Брису Татону

Коалицијa млади против насиља предалa градоначелнику Београда Драгану Ђиласу више од 5.000 потписа грађана који су подржали постављање спомен обележјa Брису Татону.

Представници Коалиције младих против насиља предали су градоначелнику Београда нешто више од 5.000 потписа грађана, који су подржали иницијативу да се постави спомен обележје на месту где је претучен француски држављанин Брис Татон.

Представници коалиције су рекли да то обележје не би било посвећено само Брису Татону, који је од последица пребијања преминуо, већ свим жртвама насиља на улицама Београда.

"То обележје требало би да подсећа све грађана на овај несрећан догађај и на неки начин спречи такве будуће трагедије", рекао је Душан Злоколица из Коалиције младих против насиља.

Градоначелник Београда Драган Ђилас је подржао иницијативу и истакао да је добро што се млади људи боре против насиља. Ђилас је рекао да такви догађаји не смеју да се понављају и додао да ће се Град укључити у пројекте коалиције младих.

Председник комисије за именовање улица Петар Ђорђевић је рекао да је недавно стигла и иницијатива групе грађана да једна улица у Београду добије име Бриса Татона, додајући да ће обе иницијативе бити разматране на првој седници комисије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво