Читај ми!

Помоћ ђацима у Великој Хочи од Фондација Новака Ђоковића, Ане и Владе Дивац и Моханђи

Јелена Ђоковић, Ана Дивац и представник Фондације Моханђи са још неколико десетина верника посетили су данас Велику Хочу где су у школи "Светозар Марковић" и уручили поклоне за 55 ђака те школе.

Учници су добили кошаркашке лопте и школски прибор, а представници три фондације навели су да се ради о њиховој првој донацији и првој посети Kосову и Метохији.

Јелена Ђоковић из Фондације њеног супруга, прослављеног тенисера Новака Ђоковића, рекла је да је на KиМ дошла отвореног срца.

"Некако сам се напунила лепом енергијом. Овде су људи који су нас дочекали и деца, сви су некако пуни љубави и мени је то некако највећи и најлепши утисак који носим са собом одавде", рекла је Јелена.

На питање шта ће пренети Новаку, одговорила је: "Да му је лепа домовина као и мени".

"Он исто чека да се врати и да дођемо заједно. Ја сам овде неком другом приликом, и то већ за коју недељу. Нама свакако треба помоћ, ми овде имамо вољу али је само питање како ћемо то да реализујемо. Тако да ето дошла сам овде са Аном и Владе Дивац фондацијом и са Моханђијем. Ми смо овде да упознамо људе тако да можемо да сарађујемо у будућности и да направимо лепе ствари за нашу децу у будућности", казала је Јелена.

Упитана на који начин могу најбоље да помогну, рекла је да су дошли како би причали са људима са којима могу да раде и на основу тога донесу неке планове и план како да га реализују.

"Да би нешто у уопште направили треба да постоје обе стране. Заинтересована страна и она која жели да то омогући. А ми смо овде заиста са лепом енергијом, ово је сад тек почетак. Јер први пут сам овде", објаснила је Јелена.

Ана Дивац је након сусрета са децом навела да је много срећна што је први пут на Kосову и Метохији, што је у школи у Великој Хоћи.

"Чула сам да је чувени вински крај. Да је ово поклон од манастира Дечани и најлепши су ми утсци од уласка на Kосово и верујем да ће бити најлепши до краја", рекла је Ана из Фондације "Ана и Владе Дивац".

Представник Фондације "Моханђи" рекао је да дивно што су дошли као ходочасници, не само као туристи.

"Желелели смо да осетимо и енергију овде пошто је ово посебно место, и не само овде већ и у целом свету где год да одемо наш цољ је да додамо неку вредност и да дамо свој допринос, тако да смо и у таквој ситуацији дошли овде и управо смо били у Пећкој патријаршији. И изузетно сам осетљив на енергију коју сам тамо осетио. Осетио сам енергију мошти светаца и читав амбијент", казао је индијски гуру Моханђи, оснивач истоимене фонадације.

На Kосову и Метохији је каже, са фондацијама Дивац и Ђоковић, што представља повезивање како би у већој мери допринели и увели било какаву промену.

Владе Дивац, иако најављен, због процедуралних разлога није стигао у Велику Хочу на поделу доанације ђацима у том селу.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи