Читај ми!

Студенти ФОН-а трећи на свету у решавању студије случаја

Студенти Case Study Club-a ФОН-а Милена Гатић, Лука Пољак, Лука Лугоњић и Алекса Савић под менторством проф. др Весне Дамњановић и Владимира Стојиљковића освојили су треће место на светском такмичењу у решавању студије случаја "Asian Business Case Competition" у Сингапуру у области одрживог пословања за грађевинску индустрију. Такмичење је одржано онлајн, од 17. јула до 11. септембра.

Организатор такмичења била је Нанјанг пословна школа са Нанјанг универзитета из Сингапура.

Такмичење је обухватило едукативни део кроз радионицу, прелиминарне рунде такмичења, полуфинале и финале. Учествовало је преко 60 тимова из целог света, док су у финалу учествовала три универзитета.

Прво место освојио је Универзитет Азије и Пацифика а друго мешовити тим који су чинили студенти Националног универзитета у Сингапуру, Универзитета Оксфорд, Сингапур менаџмент универзитета и Универзитета Кембриџ.

Студију случаја задала је сингапурска мултинационална компанија за трговину некретнинама "City Developments Limited - CDL".

Главни изазов који су студенти решавали је како компанија "CDL" може задржати своју водећу позицију на тржишту у одрживом пословању при изградњи некретнина, кроз побољшање постојећег портофлија некретнина.

Студенти ФОН-а предложили су стратегију уласка у сегмент индустријског тржишта и развој првог аутоматизованог одрживог вертикалног складишта аквизицијом стартапа "Urbx". Сингапур је предложен као пилот-тржиште са продајним и маркетинг наступом и на земље региона у Азији, Европи и Северној Америци.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво