Читај ми!

Часни, честити и образовани, стасала нова класа официра

Промоција нових официра Војске Србије, односно потпоручника, постала је традиционална манифестација. У суботу, 11. септембра, своје школовање завршавају кадети 141. и 142. класе Војне академије и 7. Класе Медицинског факултета Војномедицинске академије. Промоција ће бити организована испред Дома Народне скупштине, а у чин потпоручника биће промовисано 139 кадета.

Промоција најмлађих официра једна је од најлепших манифестација које има војска, рекао је у Јутарњем програму портпарол Министарства одбране, мајор Милан Гујаница.

Кадеткиња Тијана Станојковић са 7. класе Медицинског факултета ВМА каже да је током школовања упознала пуно инспиративних људи и стекла пуно пријатеља. Каже и да јој је официрски позив близак.

"Отац ми је официр и знам какав углед има Војска Србије у народу па сам пожелела да упишем академију", рекла је Тијана.

Кадет Петар Илић из 141. класе Војне академије каже да је од малена маштао да постане пилот и да када је дошао тренутак да изабере средњу школу, желео је да прати тај пут и уписао је Војну гимназију.

"Кроз школовање у Војној гимназији припремио сам се за оно што ме чека на Војној академији. Изазова је било пуно, али ми је највећи био припрема за сваки лет, а најизазовнији су били самостални летови", истакао је кадет Илић.

И у наредном периоду и Тијана и Петар себе виде у Војсци Србије и прижељкују даље усавршавање свако у својој професији.

Портпарол Министарства одбране, мајор Милан Гујаница, каже да је Војна академија савршен спој теоријске и практичне наставе.

"Трудимо се да дамо образованог, честитог и часног официра", истакао је мајор Гујаница. 

У петак од 15 часова део улица око платоа испред Скупштине Србије биће затворен за саобраћај због генералне пробе, а исти режим важиће и у суботу од 8 до 13 часова.

"Поред дефилеа пешадијских ешалона кадета Војне академије и најмлађих официра, биће приказан и ваздухопловни програм, културно-уметнички програм, а четири најбоља кадета добиће пиштоље које ће им уручити председник Србије", рекао је у Јутарњем програму мајор Милан Гујаница.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи