Читај ми!

Заштитник грађана покреће поступак контроле поводом случаја жене која је тешко пребијена код Чачка

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, а на основу медијских написа да је жена која је претучена у селу Заблаће код Чачка неколико пута пријављивала породично насиље надлежним органима, покренуо поступак контроле правилности и законитости рада Министарства за бригу о породици и демографију, Министарства унутрашњих послова и Опште болнице у Чачку.

У понедељак је у чачанску болницу са тешким телесним повредама у јединицу интензивног лечења примљена тридесетогодишња жена из села Заблаће, у околини Чачка, која је претрпела тежак облик породичног насиља.

Поводом медијских навода да је центар за социјални рад имао сазнања о насиљу у овој породици, Заштитник грађана од ресорног министарства тражи да изврши надзор над стручним радом Центра за социјални рад у Чачку и да га о резултатима надзора обавести у року од 15 данa.

Заштитник грађана од МУП-а тражи да га у року од 15 дана, поводом навода у медијима да је породица позната полицији и да је жена више пута пријављивала породично насиље, извести да ли су раније обавештавани о насиљу у овој породици, које мере и активности су предузимали, као и да ли је успостављена сарадња органа (полиције, установе социјалне и здравствене заштите и правосудних органа) у циљу заштите жене и деце.

Од Опште болнице у Чачку Заштитник грађана тражи да га у року од 15 дана обавести да ли су имали сазнања о насиљу у породици, као и које мере су, у сарадњи са другим органима из система заштите од насиља у породици, предузели како би се пружила адекватна заштита и подршка жртви.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се