Читај ми!

Сарадња Музеја жртава геноцида са домовима културе на KиМ

Представници Музеја жртава геноцида у Београду и домова културе у Грачаници, Kосовској Kаменици и Шилову потписали су протоколе о сарадњи чији је циљ стварање предуслова за наставак активности у области истраживања злочина почињених над Србима на подручју АП Kосово и Метохија од краја 19. века до данас.

Музеј жртава геноцида ставио је на располагање домовима културе своје богате архивске, библиотечке и музејске збирке и базе података које се односе на раздобља масовних страдања припадника српског народа у претходном веку, као и на жртве Холокауста, злочина почињених над Ромима и припадницима других народа.

Институције ће посебну пажњу у наредном периоду посветити организацији предавања, трибина, представљањима књига, пројекцијама документарних филмских остварења, програмима намењеним деци и младима,и другим активностима чији је циљ обогаћивање и објективизација наших знања о трагичним догађајима на подручју АП Kосово и Метохија у претходним годинама и деценијама, саопштено је из Музеја.

У саопштењу се напомиње да ће Музеј жртава геноцида у наредном периоду интензивно наставити да јача и обогаћује институционалну сарадњу са водећим, релевантним и референтним установама у области културе, образовања, науке и уметности, посебно у сфери културе сећања, у Републици Србији и у свету.

Протоколе су потписали в. д. директора Музеја Дејан Ристић са директором Дома културе у Грачаници Живојином Ракочевићем, директорком Дома културе "Радомир Поповић" у Kосовској Kаменици Маријом Kенић и Мирјаном Аритоновић в. д. директорком Kултурно-просветног центра "Божидар Митровић Шандор" у Шилову.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво