Позив за промоцију Ђавоље Вароши

Важно је за имиџ Србије да Ђавоља Варош уђе у ужи избор за седам светских чуда, рекао је министар за дијаспору Срђан Срећковић и позвао све државне иснтитуције, грађане у земљи и дијаспори да гласају за тај локалитет.

Министар за дијаспору Срђан Срећковић позвао је медије, јавност и све државне институције да учествују у промоцији Ђавоље Вароши, која се након прве фазе гласања на избору за нових седам светских чуда налази на првом месту у Европи.

Срећковић је рекао да је веома важно за имиџ државе и народа, али и туризам у том делу Србије, да Ђавоља Варош уђе у ужи избора за седам светских чуда и због тога позвао све грађане у земљи и дијаспори да гласају на међународном избору.

Министар је подсетио да сви заинтерсовани могу да гласају електронским путем на интернет презентацији www.djavoljavaros.com

На крају конференције за новинаре, министар је и сам гласао за Ђавољу Варош и напоменуо да право гласа у другој фази имају и људи који су већ гласали у првој фази.

Природни феномен

Радован Раичевић, директор фирме "Планинка" која је задужена за старање о локалитету Ђавољa Варош, рекао је да је промоција тог природног феномена веома важна за туризам и развој читавог југа Србије и захвалио Министарству за дијаспору на помоћи коју је пружило.

Раичевић је посебно указао на значај дијаспоре у гласању, која је до сада обезбедила више од половине укупно сакупљених гласова, и најавио да ће "Планинка" у знак захвалности тој популацији обезбедити најсрећнијим учесницима гласања награду од 20 боравака од десет дана у Пролом бањи и 50 поклон-сувенира Ђавоље Вароши.

Представница Туристичке организације Србије Љиљана Вученовић је подсетила да та организација већ годинама ради на промоцији Ђавоље Вароши на бројним сајмовима широм света и у земљи, и најавила да ће та врста активности бити настављена.

По завршетку конференције за новинаре у просторијама Министарства за дијаспору отворена је изложба посвећена том чуду природе.

Друга фаза гласања за избор нових седам светских чуда траје од 7. јануара до 7. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво