Aзил за псе у Ваљеву

Завршена изградња азила за псе у Ваљеву, потврдио директор Јавног Комуналног Предузећа Видрак Слободан Павловић.

У Ваљеву је завршена изградња азила за псе у селу Златарић, вредног 11 милиона динара и у који се може сместити око 350 паса, потврдио је директор Јавног Комуналног Предузећа, Видрак Слободан Павловић.

Павловић је рекао да је отварање азила каснило јер је Управи за ветерину Министарства за пољопривреду Србије било потребно три месеца за издавање неопходне дозволе.

Додао је да азил у Златарићу задовољава све прописане стандарде, што је реткост у Србији, али да се његовим отварањем делимично решава проблем паса луталица у Ваљеву.

Павловић сматра да би градска комунална инспекција морала више да се ангажује на решавању збрињавања паса луталица и најавио скоро доношење одлуке о држању животиња којом би се санкционисали неодговорни власници који псе пуштају на улицу.

Пси луталице су у Ваљеву нападали грађане на улици, па је Општинском суду било поднето 68 тужби, а из градског будџета оштећеним грађанима је по девет правоснажних пресуда већ исплаћено око милион динара.

По првостепеној пресуди Општинског суда, градска управа мора да обештети власнике оваца у неколико села које су поклали пси луталице јер је петнаесторици власника оваца досуђена одсштета од преко 800.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се