Brand Fair, дан први

РТС на Сајму брендова

Најзначајнија манифестација у области брендинга и маркетинга "Бренд Фер" почела је данас у Београду. На петом сајму брендова који се ове године одржава под називом "Изузетност почиње овде" представљају се најуспешнији брендови, међу којима је и сајт РТС-а.

Министар трговине и услуга Слободан Милосављевић отворио је најзначајнију регионалну манифестацију у области брендинга и маркетинга "Бренд фер" (Brand fair) која се ове године одржава под називом "Изузетност почиње овде".

Том приликом Милосављевић је истакао да је Сајам брендова лидер у региону и да подстиче креативност и неговање различитости, обезбеђује информације и стручне говорнике из области маркетинга и брендирања, чиме доприноси и образовању учесника.

"Само компаније које су схватиле значај маркетинга, брендирања и позиционирања на тржишту могу да опстану, али и да постану лидери у земљи и региону", нагласио је Милосављевић.

Отварању сајма, у хали 2 Београдског сајма, присуствао је и председник Привредне коморе Србије Милош Бугарин, председник Савета страних инвеститора Стајн Ерик Велан, као и Миливоје Радовановић, генерални директор "Мас медија интернешнл" .

Радовановић чија је компанија организатор "Бренд фера" нагласио је да је замишљено да манифестација омогући предузећима да на самом почетку године изнесу своје идеје и да се том приликом окупе, како глобални светски брендови, тако и потенцијални брендови. 

Специјални гост на отварању је и, тренутно можда највећи светски стручњак из области маркетинга, Скот Бедбери из САД.

Бедбери је на конференцији за новинаре која је одржана поводом отварања сајма рекао да је задовољан што може своје дугогодишње искуство да подели на овај начин. Аутор великих рекламних кампања, познат по слогану Just do it (Џаст ду ит) каже да је приметио могућност да поједине компаније из Србије значајно изграде своје брендове а да је управо време економске кризе добар тренутак за то.

На овогодишњем сајму брендова моћи ћете да видите и презентацију Радио Телевизије Србије, која је представљена као корпорацијски бренд.

На штанду РТС-а, данас је представљен Пилот пројекат - Дигитална телевизија  и експериментални дигитални програм културе и уметности RTS digital.

Посетиоци РТС-овог штанда моћи ће од стучног тима да сазнају све о дигиталном емитовању, техничким условима за пријем тог програма и програмским плановима за RTS digital.

Традиционално, и ове године, Тања Петернек Алексић, ауторка ТВ емисије "ТВ лица - као сав нормалан свет", сваког дана биће домаћин многим познатим личностима са којима ће разговарати на тему " Личност јесте бренд".

Овогодишњи сајам одржава се на простору од 6.000 метара квадратних, траје до 14. фебруара, а очекује се долазак око 50.000 посетилаца. Само за ту прилику изграђен је "град брендова" са улицама и трговима, галеријом за изложбу нових идеја, производа и услуга, а на главној сцени, током сва три дана трајања сајма, одвијаће се програм уживо и смењиваће се перформанси учесника.

У оквиру Бренд конференције под слоганом "Свет у вези с брендом", посетиоцима ће се обратити и стручњак из области стратегије, маркетинга и брендинга Дан Херман из Израела, а 13. фебруара председник "Вестерн дивижн Мек Доналдс Европа" и "Мек Доналдс Немачка" Бранислав Кнежевић, који ће говорити о утицају светске кризе на велике брендове.

Сајам ће се одвијати у два дела, на једном ће се представљати појединачни брендови предузећа и институција, а у оквиру њега биће приређена и изложба најпознатијих производа на штандовима.

Други део представљају предавања у оквиру којих ће се посетиоцима обратити, између осталих, представници Мек Доналдса, Мајкрософта, Асуса, САП-а, Кока коле, "Лексуса - Тојоте, Вранца 13. јул, Телекома, Јафе, Си енд Си групе, Жута осе, Вршачких винограда, Етно хране Србије и Техничког факултета из Новог Сада.

Поред представљања брендова предузећа и институција, посетиоцима сајма ће се представити и познате личности из различитих области- уметности, културе и спорта.

У суботу, 14. фебруара, биће додељена и награда "Најомиљенији бренд" на основу гласова посетилаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи