Читај ми!

Премијерка уручила одликовања поводом Дана Војске

Поводом 23. априла - Дана Војске Србије, премијерка Србије Ана Брнабић, у име председника Србије Александра Вучића уручила је одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Ана Брнабић је захвалила припадницима војске за све што чине, а што се посебно види у кризним временима као што су поплаве, сметови, олује, али и борба против вируса какав је ковид 19.

"Велико, велико хвала за све што радите за све нас, посебно је то очигледно у тешким, кризним временима - у временима сметова, поплава, олуја, у временима борбе против вируса какав је ковид 19. У години за нама показало се још једном колико је важна јака, снажна и спремна војска која у сваком тренутку, у сваком задатку у најкраћем могућем року може да помогне цивилним службама и грађанима наше земље", навела је Брнабићева.

Како је додала, припадници Војске Србије међу првима су дали све од себе да се осигура безбедност граница, безбедност становништва, а неки од њих положили су своје животе у тој борби.

"Показало се током пандемије поново колико је важно за једну земљу и за једну владу да може у потпуности да се у сваком тренутку ослони на капацитете своје војске", додала је премијерка.

Истакла је да држава улаже много у побољшање њиховог статуса.

"Наша највећа захвалност према вама као појединцима и Војсци Србије јесте снажно и континуирано улагање у плате, услове живота, опрему, оружје, обуку и све оно што је потребно да би ви свој посао обављали како треба, а ваше породице осетиле да је ваш позив нешто што ми као друштво високо вреднујемо", рекла је Брнабићева.

Приметила је да се на војним вежбама јасно види да је војска све јача и спремнија, и истакла да је срећна када види породице припадника војске, али и других безбедносних служби како се усељавају у своје нове станове у Врању, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду...

Ппосебно је указала да је председник Србије и врховни командант Александар Вучић апсолутно посвећен томе да припадници војске буду задовољни и поносни.

Нагласила је и да су предуслови за јаку и стабилну земљу владавина права, економија, брза, ефикасна и транспарентна администрација, здравство, образовање, култура и, свакако, систем одбране.

Изразила је уверење да ће одликовања бити још један подстрек да наставе с посвећеним и професионалним обављањем својих дужности.

На свечности у Палати Србија су уручена 167 одликовања у више категорија, а указом председника Репубике од 12. фебруара 2021. године, за испољену изваредну храброст и дело личног херојства Сребрном медаљом за храброст "Милош Обилић" одликовани су војни службеници Саша Богићевић и Ненад Црногорац.

Обраћајући се у име награђених припадника Министарства одбране и Војске Србије, пуковник Владан Ранђеловић захвалио је на додељеним одликовањима, додајући да ће она представљати подстрек свима за постизање још бољих резултата у изградњи и јачању система одбране и безбедности Републике Србије.

"Свим припадницима војске честитам празник, Дан Војске Србије, желим им добро здравље, личну и породичну срећу и да у наредном периоду постижу још боље резултате", нагласио је пуковник Ранђеловић.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво