Читај ми!

Честитке поводом Ускрса

Председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и министри у Влади Србије упутили су честитке грађанима и свештенству који у недељу прослављају Ускрс.

Александар Вучић упутио је ускршњу честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима који Ускрс славе по грегоријанском календару

"Вама и свим верницима срдачно честитам највећи хришћански празник Ускрс. Нека радост живота буде непресушно надахнуће да, у времену великих изазова пред којима се налази човечанство и Србија, сложно и заједнички радимо, снажећи највеће људске вредности мира, праштања и толеранције, градећи мостове међусобног поверења и разумевања, како би заједнички допринели општем напретку.

Честитајући Вам Ускрс и желећи здравље, радост и свако добро, посебно желим да истакнем да ћете у Републици Србији и њеним државним органима, увек имати постојаног партнера и саговорника у решавању свих питања како бисмо сви заједнички допринели напретку наше државе. Срећан Ускрс!", наводи се у честитки председника Вучића.

Честитка председнице Владе 

Честитку поводом Ускрса упутила је и председница Владе Ана Брнабић. 

"Тешка здравствена ситуација, која је погодила нашу земљу као и цео свет, научила нас је колико је важно заједништво, толеранција и међусобна подршка. Пандемија нам је указала на то да су брига за ближње и помоћ коју смо безрезервно пружали једни другима прави пут ка стварању сигурнијег и бољег друштва у којем живимо", навела је Брнабићева.

Додала је да "овај велики хришћански празник ипак дочекујемо са оптимизмом и чврстом вером у живот и праве вредности уткане у темеље на којима почива наше друштво".

"У своје лично име и у име чланова Владе Србије, желим вам да дане који предстоје проведете доброг здравља, окружени љубављу и духовним миром. Мир божији, Христос васкресе!", наведено је у честитки председнице Владе.

Честитке министара 

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, честитао је Ускрс свим вереницима који овај празник славе по Грегоријанском календару.

"И ове, као и прошле године, у специфичним условима дочекујемо овај велики хришћански празник. Посебно је важно заједништво и слога, како би сви заједно пребродили изазове пред којима се налазимо. Желим свим верницима да овај празник проведу у кругу своје породице у миру, здрављу и радости", навео је Ружић у честитки.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић упутио је поводом Ускрса честитку београдском надбискупу монсињору Станиславу Хочевару.

"Вама, свештенству и свим верницима Римокатоличке цркве у Републици Србији, у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије и своје лично, упућујем искрене честитке поводом највећег хришћанског празника. Изражавам веру да ће нам Ускрсли Христос у времену када су људске вредности на испиту свима бити путоказ за Божји благослов, заједништво и солидарност," пише у честитки министра Стефановића.

Такође је честитао и свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који Ускрс славе по грегоријанском календару

"Поводом предстојећих ускршњих празника, упућујем најсрдачније честитке свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који најрадоснији хришћански празник славе по грегоријанском календару. Желим вам да овај празник прославите са својим породицама у здрављу, срећи и духу међусобног уважавања и да вам донесе свако добро уз обиље Божјег благослова", навео је министар одбране.

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је честитку свим грађанима који славе Ускрс по грегоријанском календару.

"Нека Ускрс као празник победе живота ојача наду и веру у превазилажењу изазова са којима се данас суочавамо. Христово васкрсење као симбол спасења је и прилика да се подсетимо универзалних вредности међусобног поштовања, уважавања и солидарности. Са жељом да предстојећи празник прославите у радости и здрављу, у миру и благостању, честитам Ускрс", наводи се у честитки министарке Гојковић. 

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, честитала је београдском надбискупу Стансилаву Хочевару, свештенству и свим грађанкама и грађанима Србије који славе Ускрс по грегоријанском календару највећи хришћански празник.

"Нека Ускрс, као дан истинске радости, донесе мир и благостање вама и вашим ближњима. Здравље треба да остане наш главни сапутник у овим тешким и изазовним временима, која ћемо заједничким снагама пребродити. Празник Христовог ускрснућа позива на љубав међу људима, јединство и солидарност, оплемењујући свакога и позивајући нас да заједно градимо друштво узајамног поштовања и толеранције. Срећан Ускрс!", пише у честитки министарке Михајловић.

Честитку поводом Ускрса упутио је и министар финансија Синиша Мали. 

"Желим вам да празник проведете у добром здрављу, миру и љубави, присећајући се непролазних хришћанских вредности, пре свега љубави, толеранције и разумевања. У времену изазова, понајвише здравствених и економских, неопходно је пронаћи искру оптимизма, али и снагу да се у заједништву изборимо за боље сутра. То је и главна порука овог празника, који нас подсећа на жртву, али и на спасење. Срећан Ускрс!", навео је у честитки министар Синиша Мали.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић честитала је Римокатоличкој цркви и свим грађанима католичке вероисповести предстојећи Ускрс.

"У сусрет празнику Христовог ускрснућа, симболу новог почетка, вечног живота и победе вере, истине и правде, свим верницима који Ускрс славе у недељу упућујем најсрдачније честитке", истиче се у честитки.

Министарка Обрадовић је указала да данас, када је пред човечанством пуно изазова у здравственом, али и економском и политичком смислу, "вера у Христа и његово ускрснуће треба да буде наш путоказ, а овај празник подсетник на непролазне вредности праштања, толеранције, узајамног поштовања и заједништва", наводи се у саопштењу.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин честитао је предстојећи Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим верницима који највећи хришћански празник славе по Грегоријанском календару.

Вулин је надбискупу и верницима који Ускрс славе по Грегоријанском календару пожелео да предстојеће празнике проведу у миру, срећи и благостању.

"У тешким временима великих искушења, никада већи значај нису имале непролазне хришћанске вредности љубави, заједништва и бриге о ближњима", наводи се у ускршњој честитки министра Вулина.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић честитала је Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и верницима који тај празник обележавају по грегоријанском календару, уз жељу да га проведу у миру и радости.

У честитки је истакла да овај хришћански празник све људе треба да окрене ка љубави, слози и миру.

"Ускрс треба да нас све подстакне да се међусобно разумемо и уважавамо, да праштамо и живимо у радости, да се изборимо са свим изазовима које носи данашњица", навела је Кисић Тепавчевић.

Честитку је упутила и министарка правде Маја Поповић. 

"Срдачно Вам честитам највећи хришћански празник Ускрс, празник победе живота над смрћу, празник истине, мира и победе. Сведочећи радост Ускрса, сведочимо оптимизам и постојаност, што нам је у овим временима, препуних искушења, неопходно потребно, како бисмо пружили достојанствен одговор на све изазове који се постваљају пред Србију и целу људску заједницу.
Нека Вам Ускрс донесе обиље благодати и духовне радости, а драги Бог благослови у сваком добром делу на радост Цркве и добро Отаџбине. Срећан Ускрс!", наводи се у честитки.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се