Читај ми!

Ђорђе Јоксимовић наставља борбу за ћерке – поново пешачи до Београда

Крагујевчанин Ђорђе Јоксимовић, коме су пре шест година одузета деца, кренуо је пешке за Београд како би још једном, како каже, апеловао на надлежне да му врате децу. Планира до Председништва и тврди да је испунио све што је Центар за социјални рад од њега тражио. У Центру наводе да је враћање родитељског права у недлежности суда, а да Центар прати модел виђања и извештава суд о свим околностима које су од значаја за враћање родитељских права.

Корак по корак Ђорђе Јоксимовић поново прелази добро познат пут од Крагујевца до Београда. Први пут га је препешачио 2015. године, а сада је у поход дуг 140 километра пошао на дан када су му пре шест година одузете три ћерке.

"Знам да ћу стићи, да имам жељу сада, да ћу добити снаге још више у Тополи кад видим своју децу", поручује Ђорђе Јоксимовић.

Јоксимовићу су деца одузета због компликоване породичне ситуације. По процени Центра за социјални рад, њихово здравствено стање било је озбиљно угрожено, а према Закону о породичним односима у таквим ситуацијама деца се хитно изузимају из породице. У поступку који је вођен пред судом Јоксимовићу је делимично одузето родитељско право и потврђене су одлуке Центра.

"Разлози за покретање овог поступка нису лоше стамбено-материјалне прилике породице. Њих сагледавамо и сада када пратимо породицу, али ако бих на један начелан начин дао одговор, онда је то сагледавање потреба деце и способностии могућности родитеља да те потребе задовоље на одговарајући начин", објашњава Владимир Јовановић, директор Центра за социјални рад у Крагујевцу.

Јоксимовићеве девојчице су у ханитељској породици и виђа их сваког другог викенда и средом. Њихове контакте и међусобне односе прати тим Центра за социјални рад. Ових дана суду је поднео тужбу за враћање родитељског права. И Ђорђу и надлежним институцијама најважнији је интерес деце.

"Поставили су ми услов да имам стално запослење, да је то крај, ја сам то значи решио. Добио сам стално запослење, они сада понављају све, да би пред судом били они чисти и да би трајао процес", наводи Ђорђе.

"Да ли смо били довољно стручни, да ли смо били довољно квалитетни, одговорни – ако вам кажем да до сада нисмо конкретних примедби имали то је све са чиме бих објаснио позицију у којој се сам налазим", истиче Јовановић.

Списи предмета Ђорђа Јоксимовића достављени су надлежном министарству, инспекцији, заштитнику грађана. Да ли ће 49-годишњи Крагујевчанин и његове девојчице после шест година поново бити под истим кровом – знаће се после 29. марта за када је заказано ново суђење.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара