Читај ми!

Стојковићима је потребна помоћ, кревет са точкићима и специјална дизалица Тањи су једини спас

Тетјана Стојковић, Рускиња из Украјине, доселила се у Србију пре 32 године. Мајка је петоро деце. У Леновац, родно село супруга Мирослава, преселила се да би гајили лековито биље и живели на селу. Међутим, после саобраћајне несреће и оштећења нерава у кичми доспела је до болесничке постеље. Фондација "Искорак" из Зајечара тражи начин да помогне Стојковићима.

Прича о Стојковићима је велики изазов за породицу, нарочито за нејаку душу осмогодишње девојчице која чини све што је у њеној моћи да помогне мајци. Дарија је бриљантан ђак и већ зна шта ће бити кад одрасте – лекар.

"Ако ја излечим маму она ће моћи да хода и да трчи, моћи ћемо да идемо заједно и на реку", каже Дарија Стојковић.

Мајци врло радо чита некад на руском, а некад на српском.

"Зато је она Дарија, она има име са смислом. Дар, она је мој дар. Касно сам је родила и сад хвала Богу имам њу, а и хвала Богу имам мужа који је уз мене од самог почетка овог проблема", истиче Тетјана Стојковић.

Стојковићи живе јако скромно од Тањине инвалидске пензије и туђе неге и помоћи. Мирослав не може да ради, јер Тања ништа не би могла без њега.

Фондација "Искорак" из Зајечара жели да им помогне у набавци кревета са точкићима пошто она не сме више ни да седи у колицима. Уз то потребна им је и специјална дизалица, јер би свако померање за Тању могло да буде фатално. Преправке на кући су неопходне да би се креветом манипулисало.

"Сада идемо у нове победе, да јој олакшамо живот, да може да изађе напоље, да види сунце, да је транспортујем за не дај Боже, да се нешто погорша, јер овако не могу ништа", наводи Мирослав Стојковић.

Овој породици је потребна помоћ, јер је терет који носе претежак. Упркос свему чувају једно друго и не одустају, негујући породичну љубав и веру у људе.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се