Читај ми!

Инспектори из Приштине у пратњи полиције упали у ДЗ у Штрпцу, тражили вакцине

Инспекција приштинског Министарства здравља, у пратњи припадника полиције, упала је у Дом здравља у Штрпцу, који делује у оквиру здравственог система Републике Србије, тражећи вакцине против ковида-19, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Извршен је претрес на Одељењу за вакцинације, у ковид амбуланти и на Одељењу хирургије, што је узнемирило раднике Дома здравља.

Инспектори су сачинили записник, у коме стоји да нису пронашли вакцине, а директор Дома здравља упозорен је да је поседовање "нелегално набављених вакцина" кривично дело.

Не постоји административни или политички изговор којим се може правдати антихумано понашање Приштине, посебно ако се узме у обзир да ово није први покушај спречавања адекватне и правовремене заштите и лечења припадника српског народа на Косову и Метохији.

Канцеларија за Косово и Метохију и Република Србија су током читаве епидемије предузимали недискриминаторске мере с циљем заштите здравља и живота људи, не правећи никакве разлике по националној или верској основи, и то је једини исправан и цивилизован начин у суочавању са заједничком претњом.

Канцеларија за Косово и Метохију ће свим расположивим каналима обавестити надлежне међународне инстанце о антицивилизацијском поступању Приштине, јер политички интереси и разлози не могу и не смеју бити препрека остваривању основних људских права Срба на Косову и Метохији.

Република Србија спроводи масовну вакцинацију против ковида-19, и право на вакцину већ остварују и наши грађани који живе на Косову и Метохији.

Петковић: У Приштини праве ломаче за вакцине из централне Србије 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је рекао да је о упаду полиције у Дом здравља у Штрпцу обавештен и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

"Цео свет захваљује лекарима који су прави хероји и који су поднели велике жртве у борби против вируса, а само се у Приштини српски лекари нападају и киње због тога што раде свој посао", нагласио је Петковић.

Према Петковићевим речима, за државу Србију, односно Владу Србије и Канцеларију за КиМ, борба за живот људи је најважнија и приоритет је да се спроводи вакцинација свих који желе да се вакцинишу, укључујући и грађане на КиМ.

Петковић је приметио и да се преметачина догодила на дан Светог Јована, славе коју обележава велики број породица у Сиринићкој жупи, оцењујући да је Приштина покушала и на тај начин да застраши становништво на КиМ.

"У Приштини праве ломаче за вакцине из Централне Србије зато што немају своје. Пошто их немају, онда претњама лекарима покушавају да заташкају своју неспособност. Ми ћемо се борити за наш народ и чинимо све да заштитимо животе људи", поручио је Петар Петковић.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво