Читај ми!

Поруке подршке Милени Радуловић шире се друштвеним мрежама: Ти си наша хероина

Исповест глумице Милене Радуловић (26) о преживљеном силовању у познатој школи глуме уздрмала је јавност. На друштвеним мрежама шире се поруке подршке младој глумици, која је скупила храбрости и случај пријавила полицији.

Глумица Милена Радуловић (26) је у разговору за Блиц рекла да ју је Мирослав Алексић, чију је школу глуме похађала, силовао када је имала 17 година и да се злостављање понављало, као и то да она није једина жртва сексуалног насиља у тој школи глуме.

Полиција је ухапсила Алексића због постојања основа сумње да је извршио кривична дела силовање и недозвољене полне радње. Према наводима медија, сутра ће дати изјаву тужиоцу.

Mилена је путем Инстаграма упутила поруку захвалности инспекторки Весни Гашић Стојковић, поручујући да "жали што на Весну није наишла раније". 

Друштвеним мрежама шире се поруке подршке Милени Радуловић због храбрости да изађе у јавност и институцијама пријави злостављање.

Mилену су подржале и познате личности, међу којима и Мирјана Карановић, Тихомир Станић, Владо Георгиев, Милан Марић, Нина Јанковић, Mилена Васић, Mиодраг Радоњић и многи други.

"Цео дан имам осећање туге и стида великог у име свих нас, у име целог друштва које не успева да заштити децу имам дивљење на одлуцности и храбрости жртава, Милене Радуловић коју познајем, коју ценим. Ми као друштво не бисмо смели уопште, не само у овом случају него ни у једном случају, да постављамо питање зашто жртве насиља, у овом случају сексуалног насиља, зашто сад проговарају, то је исто тако недопустиво", рекао је Тихомир Станић за РТС.

Међу њима је и Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић", који је на Твитеру написао да је то "једна од прича за коју смо знали".

"Треба да смо као друштво поносни на девојке које су имале довољно храбрости да не ћуте о ономе кроз шта су прошле за време свог школовања", написао је Јурић, који је Милену у једном од следећих твитова назвао хероиниом.

Подршку Милени Радуловић упутиле су и српске политичарке, међу којима и Зорана Михајловић, Маја Гојковић, Марија Обрадовић, Александра Јерков, као и бројне невладине организације.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво