Читај ми!

Србин из Минесоте купио кућу на Руднику и новац уплатио за Анику

Акција прикупљања помоћи за лечење двогодишње Анике Манић је увелико у току. Када су брат и сестра, Милош и Биљана, из Горњег Милановца понудили своју породичну кућу на Руднику да би се сакупила средства за Аникино лечење, без оклевања се јавио наш човек из америчке савезне државе Минесоте – Спасоје Цвијетиновић.

Спасоје Цвијетиновић рекао је за РТС да му је било врло тешко када је видео да брат и сестра преко лицитације продају кућу за Анику.

"Нисам размишљао, знао сам да ћемо нешто урадити само је питање било колико можемо да помогнемо. Чуо сам се са супругом, договорили смо се, звао сам их на број који су оставили, договорили смо се како да урадимо", испричао је хумани Србин из Минесоте.

Почетна цена куће на лицитацији је била 4.000 евра, а Спасоје и његова супруга одмах су рекли Милошу и Биљани да ће дати 8.000 евра.

Спасоје је имао и поруку за малу Анику:

"Једног дана ћемо попити кафу на Руднику у њеној кући. У ту кућу ћемо вероватно понекад доћи. Тренутно је најбитније Аникино здравље, а кућу ћемо временом реновирати и средити да имамо некад кад дођемо током годишњег одмора. За Аникин 18. рођендан планирамо да ту кућу њој поклонимо", испричао је Спасоје за РТС.

Двогодишња Аника Манић болује од ретке болести – спиналне мускуларне атрофије. Од свог другог месеца Аника прима терапију која може да успори прогрес болести. Нажалост, њено дисање је све слабије и потребно је више апарата и помоћи да се одржи у животу. 

Лек "золгенсма", који треба Аники, јесте најскупљи лек на свету, који кошта невероватних 2,1 милион евра.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво