Станица у Врњачкој Бањи и даље блокирана

Око стотину радника врњачког ауто-превозника Морава, који од понедељка блокирају аутобуску станицу у Врњачкој Бањи и Бадњи дан проводе на перонима. Подршку и солидарност пружиле су им и колеге из Чачака. Радници најављују да ће до даљњег наставити са блокадом аутобуске станице.

Око 100 радника врњачког аутотрансопртног предузећа "Морава" који од понедељка блокирају аутобуску станицу у Врњачкој Бањи, и Бадњи дан проводе на станици.

Душица Стевановић је и поред лошег здравственог стања право из болнице уместо кући дошла је да се придружи својим колегама штрјкачима.Она каже нема где да оде јер ни струју ни станарину није платила, да дугује газди и да неможе више да се позајмљује јер није у стању да врати дуг.

Њене колегинице и колеге су категоричне да ће дочекати и Божић и још много Божића у штрајку док не остваре своја права. Они кажу да их је власник и прошле Нове године и Божића оставио без пара и да је тада отпутовао у Немачку. Сада је ту али је опет исто, тако да су без средстава за живот.

Радојица Тодоровић, председник штрајкачког одбора "Аутопревоза" из Чачка, каже да је дошао да их подржи јер је то његова људска и колегијална обавеза и да сматра да несмеју да попусте док не остваре своја права.

Захтеви радника  

Радници захтевају исплату свих заосталих зарада, дневница и уплату доприноса за протекле две године. Аутобуси су у гаражи, станица и даље блокирана, а путнике на улазу у град преузимају други аутопревозници.

Штрајкаче "Мораве" данас су подржали радници "Аутопревоза Чачак", који су и такође данима у штрајку.

У Скупштини општине Врњачка Бања ни данас није постигнут договор између Самосталног синдиката и синдиката "Независност" Аутотранспортног предузећа "Морава", са власником фирме, да се запосленима исплате преостале зараде и деблокриа аутобуска станица.

Председник Већа Самосталног синдиката Врњачке Бање Љубомир Ракезић рекао је да је председник Општине предложио власнику "Мораве" Остоји Тегелтији да радницима исплати бар једну плату, да би имали са чим да проведу празнике, што је он одбио, тврдећи да нема ни толико пара.

"Аутопревоз" из Врњачке бање Тегелтија је 2006. године купио од Акцијског фонда, после претходне пропале приватизације и оно од тада послује под именом "Морава" и запошљава 255 радника.

Радници АТП "Морава" упутили су захтеве надлежним министарствима како би им помогли у решавању проблема. Од њих очекују да испитају законитост пословања власника АТП "Морава".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво