Наставак преговора са синдикатом ЕПС-а

Прва рунда преговора представника Владе и Синдиката ЕПС-а завршена без конкретних договора. Преговори се настављају. Синдикат ЕПС-а најављује генерални штрајка од 8. јануара, ако Влада не испуни њихове захтеве.

Преговори Синдиката ЕПС-а и Владе се настављају, јер су данашњи преговори завршени без конкретних решења. Ниједна страна није желела да говори о детаљима, што ће бити пракса до краја преговора, најављују из ЕПС-а. Синдикат најављује генерални штрајк од 8. јануара ако Влада не испуни њихове захтеве.

Састанку са синдикалцима, којим је председаво министар енергетике Србије Петар Шкундрић, присуствовали су и представници Министарства рада и социјалне политике, Агенције за приватизацију и пословодства ЕПС-а.

Из Министарства су најавили да ће преговори бити настављени наредних дана.

У Синдикату ЕПС-а, који окупља 30.000 радника, раније су рекли да захтевају повећање плата 20 одсто, да радници добију по 5.000 динара месечно за топли оброк и регрес у висини просечне зараде у том јавном предузећу.

Синдикат захтева и потписивање колективних уговора на основу предлога који је направио синдикат, активно учешће у реорганизацији компаније и анализу оправданости издвајања из ЕПС-а делатности које нису везане за основно пословање.

Захтева се и да "реорганизација не подразумева вишак запослених" и да се разговара о статусу хотела и одмаралишта који су прављени новцем радника ЕПС-а.

Синдикат ЕПС-а прошле седмице је најавио да ће 6. јануара започети штрајк уколико до тада не почну преговори са представницима Владе Србије и пословодства компаније о захтевима радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара