Божићни пријеми за децу у Белом двору

За више од 1.200 деце принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина приредили су данас у Белом двору традиционалне божићне пријеме.

Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина приредили су данас у Белом двору традиционалне божићне пријеме за више од 1.200 деце без родитељског старања, ромску и децу са посебним потребама, као и децу из избегличких и интерно расељених породица, узраста од три до 12 година.

Принц Александар и принцеза Катарина су честитали деци Нову годину и Божић и уручили поклоне, а владика шабачки Лаврентије је делио иконице.

Принц Александар је рекао да су се и ове године из целе Србије окупила деца која имају тежак живот и рекао да очекује да ће ова година за њих бити боља.

Владика Лаврентије се захвалио породици Карађорђевић што су окупили децу којој је најпотребнија родитељска љубав и помоћ да са њима поделе радост великог празника Божића.

Епископ је истакао да су деца наша будућност, нада и радост и пожелео им леп боравак у Белом двору.

За децу из целе Србије приређен је програм са забављачем Пеђолином и аниматорима, а поклони су обезбеђени захваљујући великом броју донатора из Србије и Грчке.

После пријема у Белом двору, у Центру "Сава", у сарадњи са Народним позориштем у Београду, у 17:30 часова, биће одржана балетска представа "Дон Кихот", у оквиру пројекта Фондације принцезе Катарине "Деца деци".

У знак подршке акцији Фондације принцезе Катарине балет Народног позоришта извешће, као прву представу у 2010. години, "Дон Кихота" у поставци чувеног руског играча и кореографа Владимира Васиљева из Москве.

Деци и свим присутнима ће се по завршетку представе обратити принц Александар и принцеза Катарина, као и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који ће их благословити и честитати им Божић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво