Хероји са Кошара обишли своје саборце у Новом Пазару

Припадници Војске Србије и хероји са Кошара, који су током 1999. преживели тешке борбе на граници са Албанијом, обишли су своје саборце, али и гроб друга који је погинуо бранећи своју отаџбину Србију.

Зоран Гогић преживео је ратни пакао на Кошарама, али његово здравствено стање трајно је оштећено због чега је годинама у Геронтолошком центру у Новом Пазару. Саборци га нису заборавили.

"Јако је тешка ситуација да видим ратног друга са којим сам провео 15 месеци, једног храброг момка, великосрбина. Колица је даривао Срђан Живадиновић из Италије на иницијативу Ненада Станића исто нашег саборца", каже Иван Ранковић, припадник 125. моторизоване бригаде.

Зорану је ово први излазак из карантина, сада ће моћи и чешће да прошета без ичије помоћи.

Иницијатива Војске Србије да једна улица у Новом Пазару носи име Насера Вучеља, хероја који је погинуо бранећи отаџбину на Кошарама, покренута пре три године, још није реализована.

"Сада смо коначно добили чврста уверавања и обећања од реизабраног или новоизабраног градоначелника Бишевца да ће то на наредном скупштинском заседању бити изгласано. Тиме ћемо одужити дуг којим је задужио не само грађане Новог Пазара него све нас, целу Србију, са својим небеским херојима који су дали своје животе за данашњу слободу коју сви уживамо", поручује пуковник Љубинко Ђурковић, командант битке на Кошарама.

Насер Вучељ погинуо је 19. априла 1999. године у реону Маја Глава током битке за караулу Кошаре. Био је припадник 125. моторизоване бригаде.

"Мој син имао је 19 година када је отишао у војску. Многи су му говорили немој да идеш. Он је само говорио хоћу да идем. Могу рећи да његови другови који су сад живи, који нас стално посећују, зову телефоном и сам врх команде", наводи Алија Вучељ, Насеров отац.

На гроб свог друга Насера Вучеља припадници 125. моторизоване бригаде положили су цвеће.

 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво