Ђурић: Рударски посао дубоко уграђен у напредак енергетског сектора и развоја КиМ

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је рударима на Косову и Метохији, руководству и запосленима у Рударско-металуршко-хемијском комбинату "Трепча" и свим рударима у осталим деловима Србије, Дан рудара.

"Овогодишње обележавање Дана рудара долази у тренутку када као држава и као народ пролазимо кроз тешке и судбоносне дане. Сведоци смо константних изазова и претњи који се, између осталог, односе и на енергетски систем на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

"Мудром државничком политиком, јединством и слогом, морамо и можемо да заштитимо оно што је наше и сачувамо темеље егзистенције и опстанка српског народа на Косову и Метохији", поручује Ђурић.

Комбинат "Трепча" је стратешки ресурс, који деценијама даје значајан допринос развоју наше јужне покрајине, али и привредном и укупном напретку Републике Србије, наводи се у саопштењу.

"Частан и тежак рударски посао, дубоко је уграђен у напредак нашег енергетског сектора и развоја Косова и Метохије", наводи Ђурић.

У саопштењу се наводи да КиМ обилује природним лепотама и природним богатствима, где свакако спадају и рудна богатства.

"Те ресурсе можемо и морамо искористити преданим радом и нај тачин побољшати живот сваког појединца и друштва у целини. Рудари су показали да то знају и могу", поручује директор Канцеларије за КиМ.

Ђурић је изразио дубоко поштовање и захвалност за тежак рударски посао и поручио рударима да ће предано радити да се рударима на КиМ осигурају бољи услови рада, веће зараде и пристојан животни стандард за њих и њихове породице.

"Уверен да, као и до сада, делимо исте вредности и исту визију будућности, још једном вам честитам ваш Дан и поздрављам вас традиционалним рударским поздравом "Срећно!", наводи се у саопштењу Марка Ђурића.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво