Прикупљен новац за лечење мале Софије

Родитељи Софије Маркуљевић објавили су на Твитеру да је сакупљен новац за њено лечење у САД. Лек који је неопходан малој Софији регистрован је само у Америци и кошта невероватних 2.100.000 долара.

"Осећања су помешана, још нисмо свесни да смо на циљу. Хвала богу и хвала свим добрим људима који су подржали нашу борбу и дали Софији шасну да се бори", стоји у објави на Твитер налогу "За Софијин први корак".

У објави се наводи да је Софија ујединила Србију и да је борба доказ да добри људи још постоје. 

"Хвала за сваки СМС, за сваку донацију, за сваки лајк, шер, хвала на свему што је омогућило да се за мало више од четири месеца борбе прикупе средства за лечење", каже се у објави. 

План је да се у што краћем року прикупљени новац уплати болници, добије виза и крене пут САД.

"После је све у божјим рукама. Прикупљена средства би требало да буду довољна за три месеца боравка у САД", стоји у објави на Твитеру

Родитељи су посебно захвалили њиховом тиму који је претходна четири месеца вредно радио, даноноћно смишљао нове идеје, који нам је давао снагу да идемо даље и кад је било тешко...

"Сале, Мајо, Тамара, Нађа, @tatjana_savic, не бисмо успели без вас", истиче се у објави.

Посебну захвалност родитељу, наводе, дугују и Миодрагу Костићу и његовој компанији, као и Новаку Ђоковићу, који су обезбедили приватан авио-лет до Америке. 

"Јер без њиховог ангажовања организација путовања до Америке у условима пандемије коронавируса не би била тако лако реализована", наведено је на Твитер налогу "За Софијин први корак". 

Лек који је неопходан Софији Маркуљевић регистрован је само у САД и кошта невероватних 2.100.000 долара. То је најскупљи лек на свету.

У позив за помоћ малој Софији поред осталих укључио се и петоструки најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо, а њој је био посвећен и Спортски викенд.

Софија Маркуљевић је рођена као здраво дете, са високом оценом девет. Током првог месеца живота изгледала је као и све здраве бебе, али већ у другом месецу Софија потпуно престаје да помера руке.

Са два и по месеца је утврђено да је у питању ретка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – спинална мишићна атрофија тип 1.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара