Честитке за Курбан бајрам

Поводом предстојећег празника Курбан бајрама, честитке су упитили, између осталих, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министарка правде Нела Кубуровић, председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Курбан бајрам је један од два највећа празника у исламу, а у народу је познат и као Хаџијски бајрам јер му претходи ходочашће у Меку. 

Прославља се четири дана, а специфичан је по курбану, односно жртви, тачније приношењу жртве, што је обично овца, у знак сећања на искушење посланика Ибрахима. 

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић честитала је свим грађанима Србије исламске вероисповести предстојећи празник Курбан бајрам. 

"Свим грађанима Србије исламске вере честитам предстојећи празник Курбан бајрам, са искреном жељом да га проведу у здрављу, миру и слози", навела је Маја Гојковић у саопштењу.

Пожела је свим верницима да тај велики празник у, како је навела, овим временима тешких искушења и изазова, подстакне дух заједништва и солидарности и учврсти истинске вредности међусобног поштовања и разумевања.

Министарка правде Нела Кубуровић Кисић честитала је председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлуду Дудићу, Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу и свим припадницима исламске заједнице предстојећи Курбан бајрам.

"Вама, верским службеницима и верницима честитам Курбан бајрам. Желим да радост великог празника испуни сва срца и буде подстрек да, чињењем добрих дела и захваљивањем Богу, сложно радимо за бољу будућност наше државе, посебно у овом времену великих изазова", истакла је министарка правде.

Министар одбране Александар Вулин упутио је свим припадницима тог министарства и Војске Србије исламске вероисповести искрене честитке поводом наступајућих празника Курбан бајрама.

"У овим тешким временима када се наш народ бори са пандемијом изазваном ширењем вируса Ковид-19, припадници Министарства одбране и Војске Србије несебично помажу свим грађанима Републике Србије. Зато вас позивам да ове године, у духу Курбан бајрама, празничне дане проведете са својим најмилијима, поштујући мере заштите, како би сачували једни друге.
Бајрам Шериф Мубарек Олсун", наводи Вулин у честитки.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић упутио је честитку поглаварима исламске заједнице и свим грађанима исламске вероисповести који славе Курбан бајрам.

"У име Покрајинске владе и своје лично име, свим верницима који славе празник желим да га проведу у добром здрављу, миру, слози и заједништву. Нека овај дан буде испуњен радошћу", наводи се у Мировићевој честитки.

И градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је предстојећи Курбан-бајрам припадницима исламске вероисповести.

"Желим да овај велики празник проведете доброг здравља, у миру и у друштву својих најближих, и да нас овако значајни датуми подсете на најважније људске вредности. Да у овим изазовним временима искажемо међусобно уважавање, јединство, солидарност и одговорност. Нека вам Курбан-бајрам срца испуни надом, а домове радошћу", навео је Вучевић. 

Председница Бошњачког националног већа Јасмина Цурић упутила је поводом Курбан бајрама честитку.

Бајрамску честитку упутио је и председник СДА Санџака Сулејман Угљанин свим верницима у Санџаку, дијаспори и "нашим суседним земљама са жељом да бајрам свима донесе мир и радост".

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара