Министарство: Девојчица из Ниша није на евиденцији Центра за социјални рад

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је да нестала тринаестогодишња девојчица из Ниша, која је пронађена у околини Београда и њена породица нису били на евиденцији нишког Центра за социјални рад "Свети Сава".

Министарство је то саопштило поводом информације да је Заштитник грађана по сопственој иницијативи, а на основу информација из медија о нестанку тринаестогодишње девојчице покренуо, поступак контроле законитости и правилности рада Центра за социјални рад у Нишу. 

"С обзиром на то да је Заштитник грађана тражио да му информације и копију комплетне документације достави нишки Центар за социјални рад у року од 15 дана, напомињемо да Центри за социјални рад не воде евиденцију о свим грађанима Републике Србије, те с обзиром на то да поменута породица до сада није била на евиденцији Центра за социјални рад, ова установа није у могућности да достави тражено", наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Додаје се да је Министарство по службеној дужности наложило Центру за социјални рад да поводом овог случаја спроведе поступак у оквиру своје надлежности и да извести Министарство уз напомену да породица раније није била на евиденцији и да не постоји документација.

"Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања активно ради на унапређену положаја деце у Републици Србији. Усвајањем Закона о правима детета и Заштитнику детета верујемо да ће ова тема бити значајно унапређена, а ради што бржег проналаска нестале деце подржавамо усвајање Амбер алерта. Деца су најважније што имамо и морамо дати све од себе да их заштитимо и сачувамо", рекао је министар Зоран Ђорђевић.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво