Повезан стаж радницима "Филипа Кљајића"

Фонда за пензијско и инвалидско осигурање и предузеће "Филип Кљајић" из Крагујевца потписали уговор о повезивању радног стажа за 860 радника тог предузећа. Уговор обухвата период од септембра 2006. године до јула 2008. године.

У Београду је потписан уговор о уплати доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, између Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и предузећа "Филип Кљајић" из Крагујевца.

Уговор је потписан уз посредовање Министарства рада и социјалне политике и Министарства економије и регионалног развоја.

У саопштењу Министарства рада наведено је да су потписивањем овог уговора створени услови за повезивање радног стажа за 860 радника предузећа "Филип Кљајић", за период од септембра 2006. до 16. јула 2008. године, када је предузеће приватизовано.

Министар рада и социјалне политике расим Љајић је рекао да су захваљујући уговору који је данас потписан, отклоњени разлози за штрајк радника предузећа.

Према његовим речима 860 радника тог привредног субјекта ће бити међу првима у Србији, којима ће на основу Владиног Плана социјалне сигурности, бити повезан радни стаж.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи