Пети случај коронавируса у Србији

У Србији је коронавирусом заражена још једна особа, што значи да се број случајева попео на пет.

Oд последњег извештаја на сајту covid19.rs јутрос у 8.00, до данас у 18.00, у Србији су тестирани узорци још девет особа, од којих је један био позитиван на коронавирус.

Узорци осам особа били су негативни.  

Заражена особа смештена је на Инфективној клиници и у стабилном је стању. 

До 18 часова 10. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института "Торлак" тестиранo je укупно 117 особa које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Пацијент који је први заражен коронавирусом у Србији лечи се на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине и у стабилном је стању.  

Још три пацијента, међу којима су један држављанин Кине и две девојке, хоспитализовани су на Инфективној клиници у Београду и нису животно угрожени.  

Раније данас Влада Србије увела је привремену забрану уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса.

То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама НР Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је посебне препоруке директорима основних и средњих школа које треба применити због новонастале ситуације са коронавирусом. 

Министарство здравља објавило је на сајту бројеве телефона здравствених установа на које од 8.00 до 22.00 могу да се јаве сви који имају симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеном коронавирусом. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво