Мушкарац заражен коронавирусом пребачен у Нови Сад

Пацијент код кога је потврђен коронавирус, а који се од јуче налази на лечењу у изолацији суботичке болнице, пребачен је на даље лечење у КЦ Војводине у Новом Саду.

Четрдесеттрогодишњи мушкарац био је смештен у суботичку болницу, након што је код њега потврђен коронавирус. Он је боравио у Будимпешти код сестре и сам се јавио надлежним органима.  

Након јутрошње визите, коју су заједнички обавили суботички лекари, али и колеге из Београда и Новог Сада, одлучено је да пацијент буде пребачен у терцијарну здравствену установу, oбјављено је на сајту covid19.rs.

Како је наведено на том сајту, oдлука о пребацивању у Нови Сад донета је због сталних скокова температуре које је имао током ноћи.

Директор Клинике за инфективне болести Клиничког центра Србије Горан Стевановић који је обишао зараженог пацијента, истакао је да ће све мере везане за његово даље лечење бити координисане са Светском здравственом организацијом (СЗО) и експертима који су већ учествовали у лечењу таквих болесника. 

"Пацијент који је због потврђене инфекције Ковид-ом 19 примљен у изолацију опште болнице у Суботици, због поновне појаве повишене темепературе и пошто није дошло до побољшања лабораторијских налаза, након прегледа конзилијума које је формирало Министарство здравља, пребачен је на даље лечење у изолациону јединицу Клинике за инфективне болести Клиничког центра Војводине", рекао је Стевановић.

Навео је да је одлука о томе, као и о даљим терапијским мерама, донета у координацији са стручњацима из Светске здравствене организације који су, додао је, већ били у Италији и учествовали у лечењу тамошњих оболелих.

"Све даље мере везане за његово даље лечење биће координисане са Светском здравственом организацијом и експертима који су већ учествовали и имају значајно искуство у лечењу оваквих болесника", навео је Стевановић, који је и председник Републичке стручне комисије за заштиту становништва од заразних болести.

Додао је да у Србији, сем тог пацијента, нема више ниједног потврђеног случаја заразе од новог корона вируса Ковид-19.

Лечење мушкарца инфицираног коронавирусом биће настављено у КЦ Војводина под сталним надзором инфектолога и осталих лекара из Новог Сада и Београда.  

Према последњим инфромацијама, до 7. марта на "Торлаку" je тестирано укупно 75 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја заразе коронавирусом. 

Тестирани су и чланови породице мушкарца који је заражен и резултати на коронавирус су негативни

Такође, негативан је и тест жене која је дошла из Швајцарске, а за коју се сумњало да је заражена коронавирусом. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво