Вода у базенима на "Спенсу" загађена, директор поднео оставку

Директор "Спенса" Милан Јарић поднео је оставку због хаварије и загађене воде на базенима. То је у Градској кући у Новом Саду саопштио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетичанин. Поред "Спенса", због загађене воде затворен је и базен "Слана бара".

Како се наводи на званичној интернет презентацији Новог Сада, Цвјетичанин је рекао да је Град идентификовао проблем и да су, по најхитнијем поступку, предузете неопходне мере како би затворени базени у наведеним спортским центрима поново били функционални.

"Здравље Новосађана нам је на првом месту. Учинили смо све како би базен како на „Спенсу", тако и на „Сланој бари" поново били у исправном стању и како ничије здравље не би било доведено у опасност. Због тога смо контактирали одговарајуће надлежне институције и стручњаке који се већ баве решавањем овог проблема и за сада можемо да кажемо да је мали базен на 'Спенсу' функционалан, а да ће ускоро радити и остала два", рекао је Цвјетичанин.

Он је додао да је Град, омогућио тренинге пливачким и ватерполо клубовима, у приватним базенима у Новом Саду, као и да се очекује да запослени у чијој је надлежности брига о затвореним базенима сносе последице неодговорног понашања.

На ванредној конференцији, на коју РТС није био позван, присутнима су се обратили члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетичанин, директор Ватерполо клуба "Војводина" Марко Ћук, секретар Пливачког клуба "Нови Сад" Рајка Вујић и секретар Пливачког клуба "Војводина" Мирко Срђанов.

Олимпијски и дечји базен на "Спенсу" су затворени од петка, а градске власти су данас наложиле да буде затворен и олимпијски базен у Спортском центру "Слана бара".

Подсетимо, базен на "Спенсу" је затворен, након што је локални Радио 021 открио да "Спенс" није објавио тачну информацију о загађењу воде у базенима трихалометаном, врло опасним хемијским једињењем.

Предузеће је као једини разлог за затварање базена у јавности навео хаварију на електромрежи, али је изостало да спомене присуство опасне материје у води.

Управа "Спенса" је у петак, 21. фебруара, кратко саопштила да су базени затворени због хаварије на електромрежи, а како пише 021.рс, налог за затварање базена дала је санитарна инспекција још у уторак, 18. фебруара, у којем се наводи да је базенска вода загађена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво