Кембриџова диплома и на Филозофском факултету у Новом Саду

Центар за полагање испита за стицање Кембриџових сертификата отворен је на Филозофском факултету у Новом Саду. То је прва државна институција која је добила тај сертификат.

Од данас су један од 2.800 центара у свету. Печат који добију на Филозофском факултету, полазницима ће бити признат у 25.000 организација из 170 земаља света. Поред студената факултета, на испит ће моћи да изађу и сви грађани Србије и региона.

"Ми на факултету ћемо обављати припрему за испите, тако да ћемо заиста бити сигурни, као што ће кандидати бити сигурни када добију ту диплому да заиста могу да верују у своје знање енглеског језика", каже Зоран Пауновић, продекан за међународну сарадњу Филозофског факултета.

Од 2012. трају припреме са Британским саветом, а након задовољених стандарда, факултет је добио лиценцу за стицање дипломе, која обухвата све нивое познавања енглеског језика.

"Једини факултет у Србији који има има овакав центар. До сада смо радили са неколико приватних центара који су посебно акредитовани за неке специфичне ствари, међутим први државни факултет који се одлучио пре свега због активности самог факултета због јачине одељења за енглески језик", каже Александар Илић, представник "Кембриџ Асесмента" за регион.

Први испит је организован 1913. године, а до данас их је одржано 60 милиона. Прошле године седам милиона људи широм света полагало је енглески, а у Србији је 10 хиљада изашло на испит за Кембриџову потврду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво