САД о испоруци "панцира": Одустати од трансакција са Русијом

Амерички Стејт департмент позвао је све савезнике и партнере да одустану од трансакција са Русијом које би могле да доведу до увођења санкција по Закону о супротстављању америчким противницима кроз санкције (CAATSA)".

Тако је Стејт департмент одговорио на питање Гласа Америке шта мисли о испоруци првог дела руског противваздухопловног ракетног система "Панцир С" Србији.

"У разговору са високим владиним званичницима више пута смо изразили забринутост због куповине руске војне опреме од стране Србије, укључујући и куповину система ‘панцир’", навео је портпарол Стејт департмента.

Из Европске уније је претходно саопштено да је за напредак на путу евроинтеграција, "потребно да Србија усагласи своју спољну политику са спољном политиком Европске уније, у складу са преговарачким оквиром".

"Влада Србије је интеграцију у Европску унију означила као стратешки приоритет државе. Очекујемо да се Србија понаша у складу са обавезама које је преузела", саопштио је Петер Стано, портпарол високог представника за спољну политику и безбедност ЕУ Жозепа Бореља.

Договор о куповини руског ракетног система "панцир С" Србија и Русија су постигле током заједничке војне вежбе "Словенско братство" одржане октобра 2019. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво