Дачић: Двоје држављана Србије са крузера заражено коронавирусом

Двоје од преосталих једанаест држављана Србије, чланова посаде на броду "Дајмонд принцес" тестирано позитивно на коронавирус, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Ивица Дачић наводи да је реч о С. О. (29) и М. Т. (30).

Истиче да Министарство ради на томе да добије од јапанског министарства спољних послова информацију када ће бити искрцани и у коју ће болницу бити смештени.

"Амбасада Србије у Јапану је у сталном контакту са њима, сви наши држављани на овом броду имају бројеве телефона наше амбасаде у Јапану, као и број мобилног телефона који могу да позову 24 часа", рекао је Дачић.

Додаје и да им је речено да, уколико буду смештени у болницу, треба да ступе у контакт са амбасадом.

"Последња група путника, чији је тест на вирус позитиван, смештена је у новоотворену болницу око 300 километара удаљену од Токија, у близини Нагоје, где постоји интернет веза, тако да постоји могућност да и двоје наших држављана буде смештено у ту болницу, уколико буде било капацитета", навео је шеф српске дипломатије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво