Брнабић студентима: Ако желите промене, будите та промена

Премијерка Србије Ана Брнабић одржала је предавање студентима Пословне школе Империјал колеџа у Лондону где је поручила младима да верују у себе и да, ако желе промене, сами буду та промена.

Ана Брнабић је пренела студентима колико су развој предузетништва и технологије важни за напредак економије и друштва, наводећи да је главни задатак Владе да настави започет реформски процес и трансформацију економије ка економији заснованој на знању и иновацијама, како би се обезбедио већи и одржив раст.

У том смислу, истакла је да су дигитализација и реформа образовања били главни приоритети Владе, додајући да је Србија нашла своју шансу управо у ИТ и креативним индустријама.

"Када Влада да добар и јак сигнал, ствари се брзо мењају", рекла је Брнабићева.

Истакла је да је ИТ сектор најбрже растући сектор у Србији, чији је извоз прошле године удвостручен у односу на 2016. годину, а износио је 1,4 милијарди евра.

Навела је да постоји потенцијал у традиционалним индустријама, као што су пољопривреда, енергетика, рударство у Србији, али да је још већи потенцијал у ствари негде друге – у младима, иновацијама, информационим технологијама.

"Млади, верујте у себе. Ако желите да видите промене, будите те промене. Ви можете да промените своју земљу и свет", поручила је Брнабићева.

Поменула је да су информатика и програмирање обавезни предмети у школама, од петог разреда, не зато што ће сви ученици бити програмери, већ зато што кроз те предмете уче како да размишљају логички, како да решавају проблеме.

Навела је да је један од њених приоритета и као министарке, а затим и као председнице Владе, реформа јавне управе, како би она била ефикаснија, окренута грађанима, транспарентнија.

"Захваљујући е-управи, уштедели смо 105 милиона листова папира, 517 тона папира, 10.300 стабала и 44 милиона литара воде", рекла је Брнабићева.

Предавањем на Империјал колеџу, Брнабић је завршила боравак у Лондону, где је учествовала на Инвестиционом самиту о Западном Балкану, који је организовала Европска банка за обнову и развој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво