У Београду обележен Дан бранилаца отаџбине

Поводом Дана бранилаца отаџбине, националног празника Русије, амбасадори Русије, Белорусије, Казахстана као и представници Србије и Азербејџана положили су венце на Спомен-обележје ослободиоцима Београда, Споменик црвеноармејцу као и на Спомен-костурницу руских војника, страдалих у Првом светском рату.

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко рекао је да тај велики празник Дан бранилаца отаџбине, добија посебан значај ове године када се обележава велики јубилеј 75. година победе у Другом светском рату.

"Ово је велики празник у Русији, празник патриотизма поноса са отаџбином Русијом а пре свега поноса на нашу војску и војнике. Војску која је сада најмодерније опремљена и спремна за све изазове данашњице", рекао је амбасадор Русије.

Боцан Харчеко је додао да Русија обележава овај дан и у Србији, одмах након посете министра одбране Сергеја Шојгуа Србији, која допринос развоју сарадње Београда и Москве на војном и војнотехничком плану.

"Венце смо данас положили у знак сећања и памћење на браниоце и српске и руске у Првом и Другом светском рату, празник је још једна спона духовиних куилтних и братских веза између Србије и Русије", рекао је Боцан-Харченко.

Церемонији полагања венаца присуствовали су амбасадори Белорусије и Казахстана Валериј Бриљов и Габит Сиздикбеков, представници амбасаде Азербјеџана, Восјке Србије, Министарства за рад, борачка и социјална питања, Града Београда – Андреја Младеновић.

Вучић је тим поводом јуче Путину честитао празник.

"Честитам Вам Дан бранилаца отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом", ракао је Вучић и истакао да му је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво