Одмор у Србији - нови хотели, летње позорнице, гондоле

Судећи по интересовању посетилаца сајма, али и по уплатама, туристи из Србије ће се и овог лета најрадије одмарати у Грчкој. Велико је интересовање и за домаћа туристичка места која у нову сезону улазе са новим садржајима.

Они одлучнији, већ су уплатили аранжман. Већина ипак чека да им се слегну утисци, па ће то учинити наредних дана јер сајамски попусти у агенцијама важе још десетак дана.

На Златибору, почиње да ради панорамска жичара (Голд гондола), а у Ужицу је изграђена реплика неолитског насеља.

Мирослав Рађен, директор Туристичке регије Западна Србија додаје да је ту и каубојски град на Златибору, мноштво пешчаних и бициклистичких стаза, три зип-лајна у регији - у Ужицу, на Златару и у Ивањици.

"Трудимо се да увек нешто ново понудимо туристима", каже Рађен.

У Сокобањи се у мају отвара реконструисани хотел "Сунце", при крају је и изградња најсавременијих летњих позорница у које су град и ресорно министарство уложили 1.200.000 евра.

"Моћи ће убудуће да се одржавају на овом простору, у овим објектима најкомпликованији перформанси", каже Љубинко Миленковић, директор ТО Сокобања.

Врњачка Бања је добила хотел са пет звездица. У престоници бањског туризма и ове године играју на карту манифестационог туризма.

"Пред нама је и Лав фест и велики филмски фестивал у августу и још додатних садржаја које ТО Врњачке Бање припрема за ово лето", каже Соња Негојевић Лазаревић из ТО Врњачка Бања.

У Луковској бањи се година тражи соба више, па граде нови хотел.

Марко Гашић из АД "Планинка" каже да ће хотел имати четири звездице, модеран медицински и велнес центар.

"Надамо се да ће изградња бити готова и да ће први гости доћи за Нову годину", каже Гашић.

На мапи туристичке понуде Србије много је адреса у нашој јужној покрајини и разлога да бар један од 52 викенда у години, проведете на Косову и Метохији.

"Постоји најмање 1.389 разлога зашто би сваки Србин требало да посети КиМ и уверен сам у то да сваки наш човек када иде на КиМ, макар ишао и први пут у животу, заправо се на КИМ враћа", каже Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Шта нуде домаћа туристичка места, а шта 40 држава колико их се ове године представило на сајму, можете да проверите још у недељу до 18 сати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво