Јелена Ђоковић: Пронашли смо начине да помогнемо младима

Директорка Фондације "Новак Ђоковић", Јелена Ђоковић позвала је младе да се пријаве за преостала места за конференцију "Оригинални разговори", на којој ће бити одржане симулације разговора за посао, као и предавања о вештинама за тржиште рада.

Млади људи који имају између 22 и 33 године, студенти завршних и мастер студија и они који се припремају за почетак пословне каријере, имају могућаност да у понедељак на конференцији "Оригинални разговори" упознају како се тражи посао, односно како треба да се понашају у интервјуима са послодавцима.

Јелена Ђоковић, глобална директорка и кооснивач Фондације "Новак Ђоковић", рекла је гостујући у Јутарњем програму да се очекује да 250 младих буде пријављено за симулације разговора и да ће још 250 доћи да слуша предавања о томе које су вештине потребне на тржишту рада и како да раде на себи.

У симулацији разговора ће учествовати 45 компанија из различитих бранши, наводи Ђоковићева.

Напомиње да је остало још 40 места и позива младе да до краја дана пошаљу си-вијеве и мотивациона писма и да се пријаве.

Међу новитетима овогодишњих "Оригиналних разговора" биће и "Experience зона", у којој ће присутни имати могућност да вежбају концентрацију, опуштање и медитацију, која ће им олакшати будући разговор за посао.

Ђоковићева наводи да ће млади моћи да вежбају таи чи, јогу, медитацију, а биће приче и о дрес коду.

Такође, како је истакла, постоји и шанса да добију и посао, као што је био случај са десетак младих на три последње конференције.

"Имамо све алате у себи, само је битно да их освестимо. Довољно смо добри овакви какви јесмо, само што морамо да радимо на себи. Пронашли смо начине да помогнемо младима да освесте то божанско биће у себи. Ми кроз све те радионице освешћујемо колико смо добри, како да то изнесемо из себе", рекла је Јелена Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво