Шесторо деце из Новог Козјака – породична љубав која жели да остане на једном месту

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић захвалио је РТС-у на емитованом прилогу, што је прича о шесторо деце из Новог Козјака код Алибунара дошла до свести оних људи који су чиониоци система социјалне заштите.

Судбина шесторо деце из Новог Козјака, која су осам месеци живела сама у трошној кући, а од прошлог петка су заједно у Дечјем селу у Сремској Каменици, и даље је једна од најчешћих тема у Србији.

Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова захвалио је РТС-у на емитованом прилогу и, како је рекао, што је ова прича дошла до свести оних људи који су чиониоци система социјалне заштите.

Гостујући у Јутарњем програму, Вулетић је рекао да су деца здрава и збринута и да су у Дечјем селу препознала да постоји бољи свет.

"Шесторо деце, шест великих људи су ових дана препознали да постоји другачији и лепши живот, препознали су да постоје другари, да постоје васпитачи, стручни радници који могу да помогну у њиховој почетној интеграцији", указао је Вулетић. 

Неколико пута су, каже, и ручали заједно. Испричао је да тада девојчица која има 16 година рекла да се сада први пут наспавала, пошто је она задужена за близнакиње. 

"То су велики људи који су, пре свега, заштитници своје породице и с обзором да је то генерација 2004, 2005, 2006, 2008 и девојчице близнакиње 2017. годиште". 

Они су се сада увидели да постоји један бољи свет и полако се уклапају у њега и то нећемо да мењамо, рекао је Вулетић. 

"Њихову жељу и вољу смо препознали и нећемо то да реметимо, јер веома је тешко наћи хранитељску породицу која би удомила шесторо деце. Ми морамо да поштујемо њихову жељу, то збирна породична љубав која жели да остане на једном месту", рекао је Вулетић.

Према његовим речима, Дечје село није класична домска прича, оно се састоји од 10 малих кућица у којима одише породична атмосфера.

Налази се у Сремској Каменици где је прелепа природа, на обронцима Фрушке горе, у близини Дунава. 

"Хвала РТС-у, хвала свима и хвала деци, с обзиром да тамо имамо 95 деце и још шесторо, они су једна мила породица и пре свега репер нечега како би се и ми старији могли понашати", рекао је Вулетић и додао да двоје најстарије деце креће у школу, а најмлађе полази у вртић.

Иначе, због пропуста у раду у случају шесторо малолетне деце из Новог Козјака, против директора и стручних радника Центра за социјални рад из Алибунара биће поднете кривичне пријаве.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво