Вулин: Војску Србије више од наоружања чине људи

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарали су са представницима институција и припадницима Министарства одбране и Војске Србије којима је председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, поводом Дана државности, доделио одликовања.

Орденом белог орла са мачевима првог степена одликована је Војна академија, а Орден је примио начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић.

Истим Орденом одликован је и Пети батаљон Војне полиције а одликовање је уручено команданту Петог батаљона Војне полиције потпуковнику Владимиру Петрићу, саопштило је Министарство одбране.

Орденом белог орла са мачевима другог степена одликован је Технички ремонтни завод Крагујевац, а признање је уручено директору Завода потпуковнику Расиму Ћириковићу.

Орден белог орла са мачевима трећег степена додељен је Војној гимназији, а орден је примио начелник капетан фрегате Мирослав Ћитић.

Златна медаља за храброст "Милош Обилић" додељена је пилоту пуковнику Зорану Лунићу, а за изузетне заслуге у области медицинских наука Златном медаљом за заслуге одликован је професор др Томислав Мареновић, пуковник у пензији из Војномедицинске академије.

Честитајући на добијеним одликовањима, министар Вулин је истакао да Војску Србије, више од наоружања чине људи.

"Ово су људи који су одлуком врховног команданта заслужили да понесу одликовања за оно што су допринели институцијама на чијем су челу, или оно што су лично урадили. Овде су људи који су показали изузетну личну храброст, али показали и вредноћу, упорност и организационе способности", нагласио је министар Вулин.

Вулин каже да Војску Србије чине људи од којих свако заслужује да буде истакнут и свако заслужује да буде одликован. 

Врховни командант Војске Србије Александар Вучић, нагласио је министар одбране, увек је за своју војску и увек је био ту да препозна и награди оне који су најбољи и најуспешнији међу нама.

"Овим смо исправили и једну велику неправду. Све ратне јединице које су учествовале у биткама на Кошарама и Паштрику су биле награђене и њихов допринос је признат. Пети батаљон Војне полиције до сада није био, иако је од 1998. године, па до завршетка НАТО агресије имао чак 11 погинулих припадника и дао немерљив допринос борбама на Кошарама и Паштрику и свих оних година када је требало бранити своју земљу", каже Вулин.

Начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић истакао је да је Војна академија одликовање добила поводом јубилеја 170 година постојања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи